Hyppää sisältöön
Tiedote

19 hanketta saa kaupungin osallistuvan budjetoinnin rahoitusta

Julkaistu 17.5.2023 10:23, Päivitetty 17.5.2023 10:49

Osallistuvan budjetoinnin hankkeista yhteensä 26 eteni maaliskuun lopulla kuntalaisäänestykseen, jossa annettiin yhteensä 8580 ääntä 6781 äänestäneen toimesta. Yhdellä äänestyskerralla pystyi antamaan äänensä useammalle ehdotukselle.

Yhteensä 19 hanketta saa alla mainitun kaupungin rahoituksen ehdotuksensa toteuttamiseksi. Nämä hankkeet keräsivät yhteensä 8019 ääntä kaikista annetuista äänistä. Teijon kuntoportaiden ja Pajulan koulun monitoimikentän osalta omarahoitusosuutta selvitetään edelleen. Kaupunki tekee hankkeita toteuttavien tahojen kanssa yhteistyösopimukset. Toimarissa soi -festivaali toteutuu hankkeista ensimmäisenä jo ensi viikon perjantaina 26.5.

Kulttuuri ja tapahtumat

 • Infokyltti Lukkarinmäen historiasta, vastuutaho Lukkarinmäki-seura ry. Toteutetaan Pakkarinpuistoon Lukkarinmäen historiasta valokuvin ja lyhyin tarinoin kertova infokyltti. Määräraha 5000 €.
 • Hyvinvointia luonnosta -toiminta, vastuutaho Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry. Toteutetaan kolme perheille avointa ja opastettua kesäistä luontoretkeä vaihtelevin sisällöin ja kuljetuksin. Määräraha 3000 €.
 • Kesäpäivä Hirsijärvellä, vastuutaho Hirsijärven vesienhoitoyhdistys ry. Kaikille avoin kesäpäivä Bergvikin kartanolla la 29.7 klo 11-17. Tapahtumassa tarjotaan tietoa vesiensuojelusta ja kalastuksesta sekä monenlaista toiminnallista ohjelmaa, lisätietoja 23.5 ilmestyvässä kaupunkitiedotteessa. Määräraha 1000 €.
 • Egypti – Niilin lahja -taideilta, vastuutaho Salon Taiteilijaseura ry. Marraskuussa pääset virittäytymään itämaiseen tunnelmaan Salon vanhan tehdasalueen ympäristössä. Tilaisuudessa mm. muotokuvamaalausta, egyptiläisaiheinen selfienurkkaus, egyptiläisiä tanssiesityksiä ja pientä tarjoilua. Samalla voit tutustua seuran itämaisaiheiseen taidenäyttelyyn ja taidelainaamoon. Vapaa pääsy. Määräraha 2000 €.
 • Taito kierrättää kesäkiertue / Taito Cafe, vastuutaho Taito Varsinais-Suomi ry. Salon kesäkiertueen kylissä järjestetään työpajat, joissa opastetaan antamaan tekstiileille pidempi elämä parsimalla, paikkaamalla, huoltamalla, kierrättämällä ja valitsemalla kestävät materiaalit. Taito Cafe jatkaa kesäkiertueen hengessä tekstiilien pitkää elämää ja opastaa tekstiilikierrätyksessä. Salon Taitokeskuksessa järjestettävä kaikille avoin kohtaamispaikka toteutuu viikoittain syksyllä muutamien kuukausien ajan. Cafessa tarjotaan mahdollisuus viimeistellä esim. keskeneräisiä käsitöitä tai aloittaa uusia ja käyttää näihin tarvittavaa välineistöä ja saada opastusta. Määräraha 7500 €.
 • Minussa on luonnikas laulaja -tapahtuma, vastuutaho Salon Viihdelaulajat ry. Minussa on luonnikas laulaja -tapahtuma, vastuutaho Salon Viihdelaulajat ry. Lähde rohkeasti kokeilemaan laulamisen tuoma ilo ja onnistumisen kokemus taitavien opettajien ja ensi vuonna 60 vuotta täyttävän kuoron, Salon Viihdelaulajien, kanssa. Luonnikas Laulaja sisältää kaksi opetuskertaa ja Salo-aiheisen kuorokappaleen valmistamisen. Määräraha 1400 €.
 • Kulttuuriklubin ja Rikalanmäen Kulttuuriviikon avoin ohjelma, vastuutahot Kulttuuriklubi-työryhmä ja Teatteriyhdistys Vinssi ry. Toteutetaan Rikalanmäen Kulttuuriviikolla heinä-elokuun vaihteessa kaksi lastenesitystä sekä muuta yleisölle avointa ohjelmaa. Kulttuuriklubin Tuhma Jussi on värikäs ja vauhdikas, iloinen sekä huumorintajuinen teatteriesitys, jossa lapset saavat nauttia visuaalisuudesta sekä monipuolisesta musiikista ja ääniefekteistä. Näytelmä sopii parhaiten 3-9 -vuotiaille lapsille. Mallan matkassa on liikkuva ja laulava, loruileva ja tarinallinen päiväkoti-ikäisille lapsille suunnattu konsertti, jossa tutustutaan myös erikoisiin soittimiin. Lisäksi Teatteri PROvinssi hakee nuoria esiintyjiä Kulttuuriviikon avoimeen konserttiin sekä järjestää muuta ohjelmaa viikon aikana kaiken ikäisille. Määräraha 5000 €.
 • Toimarissa soi -festivaalit ja Toimarissa soi – jatkot, vastuutaho Toimarin Toivot -työryhmä. 26.5 järjestetään Perniön toimintakeskuksen 40 toimintavuoden juhlavuonna kesänavausmusiikkifestarit, joissa esiintyy 5 bändiä ja sirkustaiteilija. Kahdessa bändissä on mukana kehitysvammaisia jäseniä. Tapahtuma järjestetään toimintakeskuksen piha-alueella ja osin sisätiloissa ja se on avoin kaikenikäisille ja päihteetön. Tapahtuman tarkoituksena on toteuttaa lämminhenkinen ja mieleenpainuva kohtaaminen kehitysvammaisten ja Salon alueen muun väestön välillä sekä tehdä laaja-alaista yhteistyötä alueen muiden yhdistysten kanssa. Toimarissa soi -jatkoilla Perniön toimintakeskuksessa toimiva Hulabaloo-ryhmä lähtee kiertueelle muihin alueen toimintakeskuksiin pitää työpajoja soittamisen merkeissä ja järjestää konsertteja. Määräraha 5500 €.
 • Lastenlaulukonserttikiertue ”Lelulaatikon lauluaarteet”, vastuutaho Lauluyhtye SwingingMamas. Järjestetään viisi 45 minuutin koko perheen konserttia Salon eri tapahtumissa. Konsertit sisältävät ikivihreitä lastenlauluja lauluyhtyeelle sovitettuna. Konserttiyleisöä osallistetaan mukaan mm. yhdessä laulaen, leikkien ja soittaen. Määräraha 5300 €.
 • Elävää musiikkia ikääntyneiden koteihin, vastuutaho T:mi Soivakoti. Kaksi soittajaa vierailee useissa Salon hoivakodeissa ja palveluasumisen yksiköissä. Vierailuilla esitetään tuttuja lauluja ja mahdollisuuksien mukaan osallistetaan kuulijoita musiikkiaiheisiin kysymyksiin ja aktivoidaan esim. tuolitanssimaan. Toteutetaan yhteensä 26 vierailua, joihin myös omaiset ovat tervetulleita. Määräraha 9360 €.
 • Mielimusiikkia sarja, vastuutaho t:mi Anna-Maaria Varonen. Mielimusiikkia! -sarja on kolmen yhteisöllisen musiikkitilaisuuden kokonaisuus, joka toteutetaan kaikissa Salon taajamissa ja keskustassa (yhteensä 30 tilaisuutta 10 kohteessa). Sarjan jokaiselle kolmelle tilaisuudelle hahmotellaan oma teema ja ammennetaan elävästä musiikista rakennusaineita omaan hyvinvointiin. Määräraha 9000 €.
 • Salo Circus Road show, vastuutaho Poikki Taideyhdistys ry. Sirkus kylässä -hanke tarjoaa maksutonta ja kaikille avointa esittävän taiteen ohjelmaa Salon kesäkiertueen tapahtumiin (8 esitystä) sekä kaksi omaa tuotantoa. Kiertävässä pienoisfestivaalissa nähdään sirkusesityksiä, kuullaan musiikkia, tavataan tuttuja ja päästään kokeilemaan uusia taitoja luovan liikunnan työpajoissa, joissa voi kokeilla sirkusvälineitä ja parkouria. Määräraha 7 000 €.

Liikuntaolosuhteet ja -toiminta

  • Pajulan koulun monitoimikenttä, vastuutaho Pajulan koulun vanhempainyhdistys ry. Toteutetaan Pajulan koulun pihalle tai koulun läheisyyteen monitoimiareena, joka aktivoi koululaisia ja lähialueen lapsia ja nuoria liikkumaan. Määräraha 10 000 €, lisäksi omarahoitusosuus.
  • Myllytyryn uimalammen kunnostus, vastuutaho Hajalan kyläyhdistys ry. Uimalammen rannan ja pohjan kunnostus kesäkaudelle 2024 ja rannan viihtyisyyden lisääminen köysilossilla tai liukumäellä. Uimaranta on avoin kaikille kaupunkilaisille. Määräraha 10 000 €.
  • Kuntoportaat Teijon laskettelurinteen ja Meri-Teijon golfkentän läheisyyteen, vastuutaho Teijon Alueen Kyläyhdistys ry. Kuntoportaat suunnitellaan soveltuviksi eri-ikäisille ja -kuntoisille liikkujille. Määräraha 10 000 €, lisäksi omarahoitusosuus.
  • Suomusjärven urheilukentän huoltorakennus ja käymälä, vastuutaho Suomusjärvi-Seura ry. Hankkeessa toteutetaan alueelle uusi esim. kompostoivan käymälän sisältävä varastorakennus tai kunnostetaan nykyinen rakennus. Erityisesti lapsiperheille ja ikääntyneille käymälä on tärkeä ja se on tarkoitettu kaikille. Määräraha 3000 €.
  • Uimaopetusta uimataidottomille aikuisille ja lisätukea tarvitseville lapsille, vastuutaho Salon Uimarit ry. Määräraha 1400 €.
  • Mobiilisuunnistusrata Suomusjärvelle, vastuutaho Suomusjärven Sisu ry. Toteutetaan Mobo -mobiilisuunnistusrata Suomusjärven urheilukentän ja koulun lähialueille. Mobo on perinteisten kiintorastien digitaalinen versio, jossa suunnistus tapahtuu älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Mobo on käyttäjilleen ilmainen ja avoin kaikille. Määräraha 500 €.
  • Kiikalan lentokentän rullaustien jatkaminen, vastuutaho Riverside Cruisers ry. Toteutetaan tien rungon ja tien pinnan teko, mikä mahdollistaa kestopinnoituksen n. 300 metrin matkalle. Lentokentän vuokraaminen ja kentällä järjestettäviin tapahtumiin osallistuminen on mahdollista kaikille kuntalaisille. Määräraha 3500 €.
Ehdotus Ehdotuksen toteuttaja Äänimäärä Määräraha
1 Pajulan koulun monitoimikenttä Pajulan koulun vanhempainyhdistys ry 1107 10000
2 Lukkarinmäen historiasta kertova infokyltti Lukkarinmäki-seura 272 5000
3 Hyvinvointia luonnosta toiminta Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry 149 3000
4 Kesäpäivä Hirsijärvellä Hirsijärven vesiensuojeluyhdistys ry 69 1000
5 Egypti, Niilin lahja -taideilta Salon Taiteilijaseura ry 101 2000
6 Uintikurssit aikuisille ja ikääntyneille Salon Uimarit ry 140 1400
7 Myllytyryn (Hajala) uimalammen kunnostus Hajalan kyläyhdistys ry 238 10000
8 Taito kierrättää kesäkiertue & Taito Cafe Taito Varsinais-Suomi ry 353 7500
9 Kuntoportaat Teijon laskettelurinteen läheisyyteen Teijon alueen kyläyhdistys 788 10000
10 Luonnikas laulaja -tapahtuma Salon Viihdelaulajat ry 71 1400
11 Suomusjärven urheilukentän huoltorakennus &  käymälä Suomusjärvi-seura ry 118 3000
12 Kulttuuriklubin ja Rikalanmäen kulttuuriviikon avoin ohjelma Kulttuuriklubi-työryhmä ja Teatteriyhdistys Vinssi ry 282 5000
13 Osallistava lastenlaulukonserttikiertue, 5 konserttia Swinging Mamas -työryhmä 387 5300
14 Soivakoti, elävää musiikkia hoivakoteihin, 26 vierailua T:mi Heikki Laaksonen 1415 9400
15 Mobiilisuunnistusrata Suomusjärvelle Suomusjärven Sisu ry 111 500
16 Kiikalan lentokentän rullausradan jatkaminen Riverside Cruisers ry 1064 3500
17 Salo Circus Road show /Sirkus kylässä, 8 tapahtumaa Poikki Taideyhdistys ry 124 7000
18 Toimarissa soi -festivaalit ja Toimarissa soi-jatkot Työryhmä Toimarin toivot 388 5500
19 Mielimusiikkia sarja  ympäri Saloa, yht. 30 tilaisuutta T:mi Anna-Maaria Varonen 842 9600
Yhteensä 8019 100100

Lisätietoja: hyvinvointikoordinaattori Hilpi Tanska, 050 344 5463, hilpi.tanska@salo.fi. Tiedot päivittyvät myös www.salo.fi/osallistuvabudjetointi -sivustolle.