Hyppää sisältöön
Tiedote

5-11-vuotiaiden koronarokotukset Salossa

Julkaistu 23.12.2021 10:02

5-11-vuotiaiden koronarokotukset laajenevat koskemaan kaikkia ikäryhmän lapsia aikaisemmin tiedotettujen riskiryhmään kuuluvien lisäksi.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan huoltajan tai molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Kirjallinen suostumus annetaan THL:n lupalomakkeella. Lomake löytyy THL:n sivuilta hakusanalla ”Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle”.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Alle kouluikäiset voivat rokottautua ajanvarauksella Saktan rokotuspisteessä (Karjalankatu 2-6), ja kouluikäiset rokotetaan koulussa. Koulurokotukset alkavat heti joululoman jälkeen. Halutessaan kouluikäinen voi varata ajan myös Saktaan. Rokotusajat Saktassa ovat ma ja ke klo 15.30-19.30 välillä.

Ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi. Jos sähköistä ajanvarausta ei ole mahdollista käyttää, niin ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 02 772 3605. Ajanvaraus on avoinna arkipäivisin kello 8-14. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä eli puhelut tallentuvat järjestelmään ja kaikille soitetaan takaisin.

Tehosteannos annetaan kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä. Jos lapsi on sairastanut koronan, niin ensimmäinen rokote voidaan antaa kuuden kuukauden kuluttua sairastetusta taudista eikä tehosterokotetta ei tarvita.