Hyppää sisältöön
Tiedote

Ajankohtaiskatsaus Salon kaupungin koronatilanteeseen

Julkaistu 3.5.2021 14:09

Tänään Salossa ei ole raportoitu uusia koronatartuntoja. Viime viikolla tartuntoja oli 46 ja edellisellä viikolla 30 sekä sitä edellisellä 69.
Salon ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 145,2, kun se esimerkiksi Turussa on 100,7 ja Helsingissä 90,7.

Tartuntoja on edelleen laajasti eri lähteistä, mutta viime viikolla ovat korostuneet nuorison vapaa-ajan kokoontumisiin liittyvät ryppäät. Viime viikolla ikäryhmässä 0–15-vuotiaat tartuntoja oli 13, ikäryhmässä 16–19-vuotiaat 16 ja 20-vuotiaiden ja sitä vanhempien ikäryhmässä kokonaisuudessaan 17.

Viime viikolla tiedotettujen Ollikkalan ja Uskela koulujen sekä Märynummen päiväkodin tartuntojen lisäksi koronatartuntoja on todettu Hermannin koulussa (1), Salon lukiossa (4) ja Salon seudun ammattiopistossa (6). Osa ammattiopiston tartunnoista on peräisin työelämän oppimisjaksoilta. Hermannin koulussa ja Salon lukiossa altistuneita on muutama ja ammattiopistossa on yksi opiskeluryhmä siirtynyt etäopiskeluun.

– Kuten kaupunki jo viime viikolla tiedotti, liittyvät nuorten tartunnat yhteisiin kokoontumisiin vapaa-aikana, ja tämän viikon luvut tulemaan kertomaan sen, onko vappua maltettu juhlia pienessä porukassa. Kouluissa maskisuositusta noudatetaan hyvin, jolloin myös altistuneiden määrät pysyvät niissä pieninä, toteaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Kaisa Ellä.

Ulkomailta tartuntoja tulee yksittäisinä tapauksina ja ne eivät ole viime aikoina johtaneet jatkotartuntoihin. Kaupungin tartuntatautitiimi tekee yhteistyötä yrittäjien kanssa kausityöntekijöiden suhteen, ja esimerkiksi puutarhayrittäjät huolehtivat hyvin terveysturvallisuudesta kausityöntekijöiden tullessa maahan.

– Tämän viikon tartuntaluvut ratkaisevat sen, onko meidän otettava käyttöön jotain kaupungin päätösvallassa olevia rajoituksia jo voimassa olevien rajoitusten rinnalle. Meidän toimivaltamme ulottuu omaan toimintaamme ja toimipisteisiimme, mutta yleisellä tasolla vastuu terveysturvallisesta toiminnasta on kaikilla kuntalaisilla, korostaa kaupunginjohtaja Tero Nissinen.