Hyppää sisältöön
Tiedote

Ajankohtaiskatsaus Salon koronarokotustilanteeseen ja koronapäätöksiin

Julkaistu 19.8.2021 12:14

12-15-vuotiaiden ensimmäinen koronarokotuskierros saadaan Salon kouluissa päätökseen ensi viikolla. Kouluissa annettavat tehosterokotukset ajoittuvat viikoille 41 ja 43. Syyslomaviikolla 42 ei anneta tehosterokotuksia kouluilla. 12-15-vuotiailla on myös mahdollisuus varata aika Saktan rokotuspisteelle.

Salon rokotuskattavuus on kokonaisuudessaan edelleen yli Varsinais-Suomen ja koko maan rokotuskattavuuden. Rokotuksista vastaavan osastonhoitaja Riitta Ahlqvistin mukaan erityisesti salolaiset 16-19-vuotiaat nuoret ovat kiitettävästi hakeneet rokotuksia, ja tämän ikäryhmän rokotuskattavuus ensimmäisen rokotteen osalta on jo yli 70 prosenttia verrattuna seuraaviin ikäryhmiin välillä 20-34-vuotiaat, joiden rokotuskattavuus on noin 65 prosenttia.

Seuraava koronarokotusten pop-up -päivä järjestetään rokotuspiste Saktassa torstaina 26.8. klo 10-18. Lisäksi lukioissa ja ammattioppilaitoksessa järjestetään koulujen sisäisiä pop up -rokotuspäiviä. Suunnitteilla on myös pop-up -päivä jollekin syyskuun lauantaille.

Tällä hetkellä yli 95 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on saatavilla Omakannasta. Ongelmia on edelleen työterveyshuoltojen rokotustietojen siirtymisessä rokotustodistukseen. Samoin työn alla on yksittäisten virhekirjausten korjauksia.

Mahdollisuus lyhentää rokotusväliä 12 viikosta kahdeksaan viikkoon ruuhkautti ajanvarauksen pahoin perjantaina 6.8. Tästä johtuen ajanvaraukseen soittaneita pyydettiin tekstiviestitse soittamaan palveluun uudestaan. Viime viikolla oli edelleen ruuhkaa ja takaisinsoittoajoissa oli viivettä. Ajanvarauksen ruuhka on nyt saatu purettua, ja puheluihin vastataan saman päivän aikana.

Myös tämän vuoden syysmarkkinoita esitetään peruutettavaksi

Koronatilanteesta johtuen Salon kaupunginhallitukselle esitetään myös tämän vuoden syysmarkkinoiden peruuttamista. Salon perinteiset markkinat on järjestetty Salon torilla vuosittain syys-lokakuun vaihteessa. Tänä syksynä markkinat olisi järjestetty 30.9.-2.10. Kaupunginhallitus päättää asiasta 23.8. pidettävässä kokouksessa.

Kaupunki tiedottaa koulujen ja päiväkotien altistumisista vain asianosaisille

Kaupungin koronajohtoryhmä päätti aamun kokouksessaan, että koulujen ja päiväkotien altistumisista tiedotetaan tästä eteenpäin pääsääntöisesti ainoastaan asianosaisia koulujen Wilman ja päiväkotien TietoEdun kautta. Samaa käytäntöä noudattavat myös jo monet muut kunnat ja kaupungit.