Hyppää sisältöön
Tiedote

Ajankohtaiskatsaus Salon koronarokotustilanteeseen

Julkaistu 27.8.2021 15:04

Salossa eilen torstaina (26.8.) järjestetyssä pop up -rokotuspäivässä rokotteen haki 250 kävijää.

Seuraava pop up -rokotuspäivä järjestetään Saktan rokotuspisteessä lauantaina 11.9. klo 9-15.

12-15-vuotiaiden ensimmäinen koronarokotuskierros päättyy viikolla 36 Salon kouluissa. Kouluissa annettavat tehosterokotukset ajoittuvat viikoille 41 ja 43-44. 12-15-vuotiailla on myös mahdollisuus varata aika Saktan rokotuspisteelle tai tulla pop up –tapahtumaan.

Salon rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 74,2 ja toisen annoksen osalta 51,4 prosenttia. Molemmat luvut ovat yli Varsinais-Suomen ja koko maan kattavuuslukujen.

Kuluneen viikon aikana on ikäryhmä 16-19-vuotiaat hakenut rokotuksia edelleen kiitettävästi ja ikäryhmän rokotuskattavuus ensimmäisen rokotteen osalta on jo lähes 75% eli 10 prosenttiyksikköä korkeampi kuin 20-34-vuotiaiden ikäryhmissä.

Yli 95 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on saatavilla Omakannasta. Ongelmia on edelleen työterveyshuoltojen rokotustietojen siirtymisessä rokotustodistukseen, ja myös yksittäisten virhekirjausten korjauksia tehdään edelleen.

Jos olet lähdössä matkalle ja rokotustodistuksesi ei näy Omakannassa, niin ota yhteyttä omaan terveysasemaasi. Ennen matkalle lähtöä on myös aina syytä tarkistaa ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset kohdemaan viranomaisilta. Samoin ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n antama karanteeniohjeistus.