Hyppää sisältöön
Tiedote

Alhaisten koulun lähiliikuntapaikan avajaiset tiistaina 30.8.

Julkaistu 23.8.2022 14:49, Päivitetty 23.8.2022 14:51

Alhaisten koulun uuden lähiliikuntapaikan avajaisia vietetään 30.8. klo 18.00 alkaen. Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki kuntalaiset. Ohjelmassa on mm. 1. ja 6. luokkalaisten musiikkiesitys, erilaisia lajikokeiluja, kahvio, makkaramyyntiä ja juhlava lähiliikuntapaikan käyttöön vihkiminen.

Kuva: Tommi Loimovuori

Alhaisten koulun lähiliikuntapaikka on rakennettu kesän aikana. Koulupäivien aikana piha palvelee laaja-alaisesti koulutyötä ja on kouluaikojen ulkopuolella avoinna kaikille kuntalaisille. Piha-alueelle ei jatkossa enää paikoiteta autoja, autojen paikoitus on sallittua vain katujen varsilla. Pihan suunnitteluun ovat osallistuneet koululaiset, koulun henkilökunta ja liikuntapalvelut. Investoinnin on toteuttanut opetuspalvelut.

Lähiliikuntapaikalle on toteutettu metallirunkoinen ja keinonurmipohjainen pienpeliareena, jossa voi pelata esim. jalkapalloa, koripalloa ja sählyä. Areenan takana on juoksusuora, jonka päässä on pituushyppypaikka. Pihalla on myös uusi parkour-alue ja leikki- ja keinualue, jolla sijaitsevat kiipeilyverkko, kiipeily- ja liukumäkiteline ja karuselli. Lisäksi pihalla voi pelata katukoripalloa ja myös pyöräilytelineet on uusittu. Pihan hiekka-aluetta koulu käyttää esim. pesäpalloharjoituksiin.

Välipalahetkiin sopivat pöytäryhmät ja lasten esityksiin ns. amfiteatteri. Pihalle on myös rakennettu uusi välinevarasto, jossa varastoidaan koulupyöriä ja välituntiliikuntavälineitä. Viihtyisyyttä pihalle tuovat uudet puut, pensaat ja istutusaltaat sekä uusittu pihavalaistus.

Tervetuloa leikkimään ja liikkumaan uudelle lähiliikuntapaikalle!