Hyppää sisältöön
Tiedote

Aluevaalit pidetään sunnuntaina 23.1.2022

Julkaistu 21.1.2022 09:20

Aluevaaleilla valitaan jäsenet ja varajäsenet aluevaltuustoon, joka käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Vaalit ovat välittömät, salaiset ja suhteelliset ja vaaleissa on yhtäläinen äänioikeus. Aluevaltuuston toimikausi on neljä vuotta. Näissä vaaleissa valitun aluevaltuuston toimikausi on kuitenkin poikkeuksellisesti 1.3.2022 – 31.5.2025. Jatkossa aluevaalit toimitetaan samanaikaisesti kuntavaalien kanssa.

Äänestäminen

Vaalipäivän äänestys toimitetaan 23.1.2022 kello 9 – 20 jokaisessa kunnassa ja äänestysalueittain.

Äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestysalueessa (äänestyspaikassa), joka mainitaan äänestäjille postitetussa ilmoituskortissa. Äänioikeutettu voi tarvittaessa tiedustella vaalipäivän äänestyspaikkaansa maistraatista.

Äänestäjän tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä äänestyspaikalla, joten äänestäjiä pyydetään ottamaan henkilöllisyystodistus mukaan.

Salon vaalipaikat kartalla (siirryt Salon karttapalveluun)

Ehdokaslistojen yhdistelmä (siirryt vaalit.fi-sivustolle)

Koronaohjeita äänestäjille aluevaaleissa (siirryt vaalit.fi-sivustolle)

Karanteenissa tai eristyksissä olevan äänestäminen

Karanteeniin tai eristykseen tartuntatautilääkärin päätöksellä määrätty henkilö ei saa tulla sisään äänestyspaikkaan eikä äänestäjien jonoon.

Henkilön tulee soittaa vaalilautakunnan (tai keskusvaalilautakunnan) numeroon, jotta vaalilautakunta pystyisi järjestämään hänelle mahdollisuuden äänestää ulkona äänestyspaikan pihalla.

Vaalilautakunnan puhelinnumero on äänestyspaikan sisäänkäynnin vieressä olevassa julisteessa.

Saatuaan tiedon, että äänestyspaikan ulkopuolella odottaa karanteeniin tai eristykseen määrätty äänestäjä, vaalilautakunnan puheenjohtaja järjestää pihalla tapahtuvan äänestyksen.

Äänestäjän tulee käyttää suu- ja nenäsuojusta (maskia) tai visiiriä ja pysyttävä etäällä muista henkilöistä. Äänestäjän henkilöllisyys tarkistetaan kuvallisesta, virallisesta henkilöllisyystodistuksesta.

Lue lisää vaalipäivänä äänestämisestä Salossa