Hyppää sisältöön
Tiedote

AVI jatkaa kuuden hengen kokoontumisrajoituksia ja Salon kaupunki muistuttaa karanteenipäätösten noudattamisesta – Varsinais-Suomen koronaryhmä keventää rajoituksia maltillisesti

Julkaistu 20.4.2021 16:02

Tänään tiistaina (20.4.) kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on keventämässä alueellisia rajoituksia hyvin maltillisesti alkaen lapsista ja nuorista.

Tämän taustalla on Varsinais-Suomen parantunut koronatilanne. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 114,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 136,1.

Juuri annettuihin suosituksiin liittyen Salon kaupunki käy läpi omat toimintonsa ja tiedottaa torstaina 22.4. kaupunkikohtaisista toimenpiteistä.

Kokoontumisrajoitukset

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tänään päättänyt jatkaa kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Korkeintaan kuuden (6) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa. Päätös on voimassa 27.4. – 14.5.

Karanteenipäätökset

Salon kaupungin koronatilanne on koko Varsinais-Suomen tilannetta haastavampi ja tähän liittyen kaupunki haluaa jälleen korostaa karanteenipäätösten noudattamisen tärkeyttä.

Tartuntatautilääkärin määräämä karanteeni ei ole suositus, vaan viranomaispäätös, jolla rajoitetaan terveen henkilön liikkumisvapautta. Päätös perustuu näyttöön tai perusteltuun epäilyyn siitä, että henkilö on altistunut taudille, eikä lääkärin määräämää karanteenia voi lyhentää koronavirustesteillä. Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta kantajalta muihin henkilöihin, sillä koronavirus voi tarttua jo ennen kuin varsinaiset oireet puhkeavat.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedote 20.4.2021

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote 20.4.2021

Lisätietoa karanteenista Salon kaupungin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla