Hyppää sisältöön
Tiedote

Avoimet työpaikat tuovat muuttokuormia Saloon

Julkaistu 26.8.2021 15:09

Kuluvan vuoden aikana yhä useampi muuttokuorma on suunnannut Saloon. Tilastokeskuksen mukaan Saloon on muuttanut tammi-heinäkuun aikana 187 asukasta enemmän kuin muutti pois. Heinäkuun lopussa Salon asukasluku on 51 611.

Yksi vielä tilastoissa näkymätön muuttaja on Saana Lehtimäki Kaustiselta. Salon laaja sosiaali- ja terveyspalveluiden sijaispoolin rekrytointikampanja tavoitti Saanan heinäkuussa ja hän haki avoinna ollutta lähihoitajan paikkaa. Saanan valinta uuteen työpaikkaan varmistui juuri.

”Minä tulen takaisin kotiin. Päätös valinnastani tuli eilen ja olen jo irtisanonut asuntonikin”, Saana naurahtaa. ”Olin todella levollinen ajaessani haastatteluun yli 400 kilometriä ja jo silloin oli tunne, että nyt olen matkalla kotiin – tunne vain vahvistui Salossa.”

Somerolta kotoisin oleva Saana on asunut 23 vuotta poissa Salon seudulta. ”Olen kaivannut erityisesti Salon toria jokivarsineen ja tietysti Salossa asuvia sukulaisia ja ystäviä. Kohta ei tarvitse ikävöidä, sillä asuntoa etsitään Salosta jo kovaa vauhtia.”

Salon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen rekrytointikampanjassa haettiin 60 vakituista sijaista, ja hakemuksia tuli 123. Haastatteluista ja valinnoista osa on jo tehty ja loput pyritään tekemään elokuun loppuun mennessä.

Salossa on tarjolla monien eri alojen työpaikkoja ja niiden lisäksi erinomainen sijainti, edulliset asumiskustannukset ja monipuoliset palvelut houkuttelevat meille uusia asukkaita ja paluumuuttajia.

Tervetuloa Saloon.fi