Hyppää sisältöön
Tiedote

Entiselle Salon kaupungin työntekijälle syyte törkeästä lahjuksen ottamisesta

Julkaistu 22.6.2022 09:42

Syyttäjä on nostanut syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta Salon kaupungin entistä työntekijää vastaan. Syyttäjä vaatii valtiolle menetettäväksi lahjan arvoa eli yli 31 000 euroa. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käsittely asiassa alkoi tänään (22.6.).

Rikosasia tuli ilmi konkurssiin menneen yhtiön erityisessä tarkastuksessa syksyn 2019 aikana. Nyt syytteen saaneen henkilön palvelussuhde päätettiin tuolloin.

Syytteen alaisessa menettelyssä epäillään lahjonnalla saadun aikaan tavaroiden kauppaa merkittävään ylihintaan. Kaupunki on laskenut, että ostojen arvosta on puolet ollut ylihintaa, mikä on aiheuttanut kaupungille taloudellista vahinkoa.

Vahingon määrää selvitettäessä ostoista laskettiin yksikköhinnat ja niitä verrattiin tämän tapauksen jälkeen kaupungille tehtyjen hankintojen yksikköhintoihin. Poliisin selvittämä Salon kaupungin varoista maksettu ostojen kokonaismäärä oli noin 147 000 euroa, josta ylihinnan määrää vaaditaan korvattavaksi viivästyskorkoineen.

Lahjonnan toinen puoli eli lahjan antaminen elinkeinotoiminnassa on tutkinnassa toisaalla. Rikosvyyhti on laajuudeltaan siltä osin alueellisesti laajempi.

Tässä vaiheessa Salon kaupunki ei kommentoi asiaa enempää.