Hyppää sisältöön
Tiedote

Halikon kirjaston omatoimipalvelut on otettu käyttöön

Julkaistu 14.2.2023 13:13

Halikon kirjastossa pääsee nyt asioimaan myös omatoimisesti kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Henkilökunta palvelee edelleen totuttuina palveluaikoina, ja omatoimiasiointi laajentaa kirjaston aukioloaikoja.

Halikon kirjasto on avoinna omatoimisesti ma–to klo 7–20, pe klo 7–18 ja la–su klo 7–16. Asiakaspalvelu on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–19 sekä tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10–16. Omatoimiaukiolo laajentaakin asiointimahdollisuutta varhaiseen aamuun, iltoihin ja viikonloppuihin.

– Omatoimikirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku, jonka saa mistä tahansa Vaski-kirjastosta. Henkilöllisyystodistus pitää olla mukana tunnuslukua noudettaessa, kertoo kirjastopalvelupäällikkö Jaakko Lind.

Omatoimiasiointi mahdollistaa kirjaston käytön joustavasti omien aikataulujen mukaan. Omatoimiaikana on mahdollista lainata ja palauttaa aineistoa lainausautomaatilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tietokoneita ja lukea lehtiä.

– Halikon kirjaston ulkopalautusluukku on poistettu käytöstä, ja jatkossa kaikki palautukset tuodaan omatoimiaikana sisälle kirjastoon ja palautetaan automaatilla. Näin laina poistuu asiakkaan tiedoista heti, kertoo Lind.

Päivän sanomalehdet voi lukea heti aamulla kirjaston tietokoneilla ePress-palvelussa, ja henkilökunta tuo painetut lehdet lehtilukusaliin aamupäivällä. Viikonlopun painetut sanomalehdet tulevat luettavaksi maanantaiaamuna, mutta viikonloppunakin tuoreet sanomalehdet voi lukea kirjaston tietokoneilla.

Kirjaston tiloissa on tallentava kameravalvonta ja ulko-ovella kulunvalvontapääte. Tarvittaessa esimerkiksi ilkivaltatapaukset ilmoitetaan poliisille.

– Jokaisen kirjastoon tulevan täytyy kirjautua sisään omalla kortillaan. Asiakkaan pitää muistaa, että jos hän päästää muita ihmisiä sisään kirjastoon, hän on vastuussa myös heidän käyttäytymisestään ja mahdollisista vahingoista. Omatoimiasiointi on kuitenkin sujunut hyvin niin Halikossa kuin muissakin Salon omatoimikirjastoissa, ja omatoimipalveluista on saatu positiivista palautetta asiakkailta, Lind toteaa.

Salossa toimii nyt seitsemän omatoimikirjastoa: Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Suomusjärven ja Särkisalon kirjastot. Perniön ja Perttelin kirjastojen omatoimipalvelujen käyttöönottoa suunnitellaan, ja toiveissa on saada omatoimipalvelu niissä käyttöön vuoden sisällä.

Lisätiedot:
Jaakko Lind
kirjastopalvelupäällikkö
044 778 4962
jaakko.lind@salo.fi
www.salo.fi/kirjasto