Hyppää sisältöön
Tiedote

Hallituksen uudet linjaukset liittyen koronaepidemian torjuntaan

Julkaistu 25.2.2021 15:23

Maamme hallitus tiedotti tänään (25.2.) aamupäivällä uusista toimenpiteistä, joilla pyritään estämään koronaepidemian nopea kiihtyminen ja tartuttavampien virusmuunnosten yleistyminen.

Kaikki leviämisvaiheen alueet, kuten Varsinais-Suomi, ohjataan ottamaan käyttöön täysimääräisesti kaikki koronaepidemian leviämisvaiheen toimet eli laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus, riskiryhmien suojaaminen, korkeakoulujen etäopetus, julkisten tilojen käytön rajoittaminen tai sulkeminen, aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen ja mahdolliset henkilöliikenteen matkustajamäärien rajoitukset.

Lisäksi Varsinais-Suomea ja kuutta muuta aluetta koskevat tiukemmat, hallituksen toimintasuunnitelman tason kaksi mukaiset lisätoimet, jotka myös ohjataan otettavaksi käyttöön. Näitä lisätoimia ovat yli kuuden hengen kokoontumisrajoitus, yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien välttäminen sekä karanteenin että eristyksen toteutumisen tehostettu seuranta.

Hallituksen linjauksen mukaan alueilla, jotka ovat kiihtymis- tai leviämisvaiheessa siirrytään ajalla 8. – 28.3. etäopetukseen toiseen asteen oppilaitoksissa ja yläkouluissa. Lisäksi yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan tuolloin keskeyttää.

Salon kaupunki tiedottaa näihin kaikkiin ohjeistuksiin liittyvistä käytännön toimenpiteistä sekä kaupungin palveluihin tulevista muutoksista ensi viikon alussa.

Linkki Valtioneuvoston tiedotteeseen 25.2.2021