Hyppää sisältöön
Tiedote

Hoitajajärjestöjen lakon vaikutuksia Salon kaupungin terveyspalveluihin

Julkaistu 7.4.2022 14:22

Hoitajajärjestöjen lakko ei kohdistu Salon kaupungin terveyspalveluihin ja terveyspalvelut toimivat virka-aikaan lähes normaalisti. Hoidon tarpeen arvioinnin saa omalta terveysasemalta puhelimitse virka-aikana kuten aikaisemminkin. Myös terveyspalveluiden chat kaupungin verkkosivuilla toimii virka-aikana ja Omaolo-oirearviopalvelu toimii verkossa ympäri vuorokauden.

Salon sairaalan yhteydessä oleva terveyskeskuspäivystys on auki ja hoitaa edelleen päivystyksellisiä asioita. Päivystys on avoinna joka päivä klo 8-22.

Kiireellisissä asioissa suositellaan ensisijaisesti ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle virka-aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin hoidon tarpeen arviointi tehdään terveyskeskuspäivystyksessä paikan päällä tai Omaolo-palvelun kautta. Lakosta johtuen Tyks Akuutin puhelinpalvelu (02 313 8800) ei ole käytössä.

Laboratorio- ja kuvantamispalvelut

Salon kaupungin terveyspalvelut käyttää Tykslabin laboratoriopalveluita, joita lakon aikana annetaan vain hoitavan yksikön arvioimissa kiireellisissä tapauksissa Salon sairaalan näytteenottopisteessä.

Kaupungin käyttämiä Tyksin kuvantamiskeskuksen palveluita on lakon aikana saatavilla kiireellisissä tapauksissa ainoastaan Tyks Kantasairaalassa Turussa.

Koronanäytteenotto

Koronanäytteenoton järjestelyistä on jo tiedotettu aikaisemmin (5.4.). Näytteitä otetaan rajatuilta potilasryhmiltä eli sairaalassa ja laitoksissa hoidettavista potilaista, sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstöstä sekä vakavan koronainfektion riskiryhmiin kuuluvista.

Salon terveyspalveluiden koronaneuvontaa, hoidon tarpeen arviointia, ajanvarauksia ja koronalähetteitä annetaan arkisin eli maanantaista perjantaihin oman terveysaseman ajanvarausnumeroista. Näytteitä otetaan arkisin ma-pe klo 9-12.