Hyppää sisältöön
Tiedote

Hyvinvointialueen puolueiden paikkajako linjattiin

Julkaistu 14.2.2022 11:25

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustoryhmät ovat sopineet puolueiden välisestä paikkajaosta. Toimielinten paikkajaosta sovittiin valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa 11. helmikuuta.

– Hyvinvointialueen rakentaminen on valtava työ. Olen iloinen, että puolueiden välinen keskustelu on edennyt hyvässä hengessä. Vielä riittää tekemistä. On tärkeää, että hyvinvointialue toimii demokraattisesti ja lisäksi kuulee kansalaisia laajasti, neuvotteluiden puheenjohtaja Ville Valkonen sanoo.

Hyvinvointialueen suurin puolue Kokoomus ottaa johtaakseen aluehallituksen ja konsernijaoston. Hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtajuus on keskustalla ja toinen SDP:llä. Kaikkiaan aluehallituksessa on 15 paikkaa, neljä kokoomuksella, kolme SDP:llä sekä keskustalla, kaksi vasemmistoliitolla sekä yksi paikka perussuomalaisilla, vihreillä ja RKP:llä kullakin. Aluevaaleissa toiseksi eniten ääniä saanut SDP johtaa valtuuston puhetta. Valtuuston varapuheenjohtajuudet menevät perussuomalaisille, vihreille ja vasemmistoliitolle.

Samalla päätettiin valmistelulautakuntien ja vaikuttamiselinten puheenjohtajuuksista. Lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtajuus on menossa vasemmistoliitolle, työikäisten lautakunta kokoomukselle ja ikääntyneiden lautakunta keskustalle. Pelastuslautakunnan johtoon tulee SDP ja ruotsinkielisten palveluiden lautakuntaan RKP. Tarkastuslautakuntaa johtaa perussuomalaiset sekä Tulevaisuuden, tutkimuksen ja osaamisen neuvottelukuntaa kokoomus. Lisäksi vaikuttamiselimiin asetetaan muutamia poliittisia paikkoja. Vanhusneuvoston puheenjohtajuus on keskustalla, vammaisneuvoston vasemmistoliitolla ja monikulttuurisuusneuvosto SDP:llä.

Aluevaltuustoryhmien neuvotteluja jatketaan perjantaina 18. helmikuuta.
– Valmistelut ensimmäistä aluevaltuuston kokousta varten etenevät nyt nopeasti ja aikataulut ovat kireitä. Se haastaa niin valmistelijoita kuin aluevaltuutettujakin, mutta kaikki ovat sitoutuneita yhteisen hyvinvointialueen rakentamiseen, neuvotteluiden varapuheenjohtaja Niina Alho kertoo.

Neuvotteluryhmän tiedote 14.2.2022