Hyppää sisältöön
Tiedote

Hyvinvointialueen valmisteluorganisaation hankejohtajat valittu

Julkaistu 15.10.2021 13:35, Päivitetty 15.10.2021 13:38

Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta rakentavan valmisteluorganisaation keskeisiin hankkeisiin on valittu hankejohtajat. Valmistelutyötä ainakin vuoden 2022 loppuun saakka tekeviin hankkeisiin on valittu:

Arja Pesonen (VSSHP) vastuullaan hanke 1. Hallinto, talous ja tukipalvelut
Laura Saurama (Turun kaupunki) sekä Saija Stenbacka (VSSHP) yhteisellä vastuullaan Hanke 2. Johtaminen ja osaaminen
Sirpa Rantanen (VSSHP) sekä Katariina Kauniskangas (Turun kaupunki) yhteisellä vastuullaan Hanke 3. Palvelujen järjestäminen
Jenni Kiviluoto (Turun kaupunki) sekä Anneli Pahta (Salon kaupunki) yhteisellä vastuullaan Hanke 4. Yhdyspinnat
Johannes Holvitie (VSSHP) vastuullaan Hanke 5. ICT niin, että hankekokonaisuudessa tukee lisäksi Janne Mutanen (VSSHP).
Pelastustoimen koordinaatioon Mika Kontio (Alpe) (varalla Mika Viljanen, Alpe).

Osaan hankkeista nimettiin kaksi henkilöä, jotka jakavat hankkeen vastuuta erikseen sovittavalla tavalla.

Hankejohtajat valmistelevat hyvinvointialuetta sosiaali- ja terveysministeriön tiekartan mukaisesti. He myös ohjaavat hankkeisiin sisältyvien kymmenien projektien työtä siihen saakka, kunnes hyvinvointialue aloittaa vuoden 2023 alusta, tarvittaessa pitempäänkin.

– Kiinnostus hyvinvointialueen valmisteluorganisaation hankkeiden johtamiseen oli hyvä ja saimme hienon määrän hakemuksia. Hankkeita vetämään haki yhteensä 37 henkilöä ja saimme lähes sata hakemusta projektipäälliköiksi, kertoi VATE:n puheenjohtaja Matti Bergendahl.

Hankejohtajat raportoivat työssään toistaiseksi väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajalle. Hankkeesta riippuen niitä johdetaan noin 50 prosentin työpanoksella.

Väliaikainen valmistelutoimielin käsitteli asiaa kokouksessaan tällä viikolla. Tehtävät täytettiin sisäisinä hakuina hyvinvointialueen muodostavista organisaatioista.

– Tavoitteenamme on, että pystymme etenemään nyt hyvin joustavasti ja joutuisasti. Nämä hankkeet niputtavat yhteen kymmeniä hyvinvointialuetta valmistelevia erittäin keskeisiä projekteja, joissa on runsaasti vastuullisia tehtäviä. Valitsemme lähiviikkoina lisää monen alan osaajia projekteihin, sanoi VATE:n varapuheenjohtaja Tuomas Heikkinen.

Projektipäälliköt ja projektitoimisto pääsevät aloittamaan lähiviikkoina

Hankkeiden työ on käytännössä jaettu noin 30 eri projektiin. Projektipäälliköiden tehtäviin saatiin kaikkiaan 97 hakemusta. Projektipäälliköt on tarkoitus nimetä lokakuun aikana. Nyt valitut hankejohtajat osallistuvat väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajiston kanssa projektipäälliköiden valintaan.
Mittavaa hanke- ja projektikokonaisuutta tukemaan perustetaan syksyn aikana myös projektitoimisto. Se tarjoaa tukipalveluita kootusti muun muassa hankintaan, ict:hen sekä dokumenttienhallintaan ja lisäksi sillä tärkeä rooli tulevan hyvinvointialueen kaksikielisyyden varmistamisessa.