Hyppää sisältöön
Tiedote

Kuntakokeilun valtakunnallinen projektikoordinaattori Jari Lindström vieraili Salon kuntakokeilussa

Julkaistu 1.12.2022 15:56, Päivitetty 2.12.2022 10:05

Kuntaliiton työllisyyden kuntakokeilujen valtakunnallinen projektikoordinaattori, entinen kansanedustaja ja työministeri Jari Lindström vieraili keskiviikkona (30.11.) Salossa tutustumassa Salon työllisyyspalveluiden sekä kuntakokeilun toimintaan. Päivä alkoi tutustumisella Voimala 2.0 -palvelupisteeseen ja jatkui siitä Walttin.

Voimala tutustumiskäynnillä työllisyyspalveluiden esimies Minna Virta kertoi vuonna 2015 avatun Voimala 2.0 tilojen syntyneen toiveista olohuonemaiselle tilalle, jossa apua ja ohjausta voisi tulla kysymään matalalla kynnyksellä. Kuntakokeilun koordinaattori Salla Seppälä taas esitteli, miten palvelupisteen ja Ohjaamon tilat taipuvat moneen tarjoten päivystyspalveluita, rekrytointitapahtumia ja digitukea. Sijainti Salon kaupungin kirjaston vieressä on ollut hyvä paikka ja kävijät ovat löytäneet tilan hyvin.

Lindströmin päivä jatkuu vierailulla Walttiin, jossa hän tutustui tarkemmin Salon työllisyyspalveluiden toimintaan ja henkilöstöön. Keskusteluissa kuntakokeilun omavalmentajien kanssa Lindström painotti, miten tärkeää on kuntakokeilun kohdalla käydä tutustumassa eri paikkakunnilla ja keskustella käytännön työtä tekevien kanssa niistä konkreettisista haasteista sekä positiivisista kokemuksista, joita he ovat työssään kohdannet.

Yhteistyöstä yhdessä tekemiseen

Lindstöm kertoi, että hänellä oli Salon seudun kuntakokeilusta jo ennen vierailua positiivinen mielikuva ja että Kuntaliiton ideapankista löytyvä Salon malli työkyvyn hoitoon on erityisesti ollut hänen mielessään.

”Olen markkinoinut tätä teidän työkykytoimintaanne kaikille halukkaille ja vaikka kukaan ei olisi kysynytkään, niin olen sanonut, että ottakaa Saloon yhteyttä. Siellä tehdään hyvää työtä tässä asiassa”, sanoo Jari Lindström. Hän painottaa, että tulevan muutoksen ytimessä on se, että opitaan yhdessä toisilta ja hyvät ideat muokataan omalle alueelle sopivaksi.

Työntekijöitä mietitytti erityisesti TE 2024 uudistus eli TE-palveluiden siirto kuntien vastuulle vuoden 2025 alusta. Lindstömin mielestä tärkeä osa työllisyyspalveluiden siirtymisessä kunnille on yhdessä tekeminen. Se on hänen mukaansa vielä yhteistyötä tiiviimmän tekemisen laji. Se voi tarkoittaa eri palveluiden tuomista saman katon alle ja nopeamman avun tarjoamista. Esimerkiksi tästä hän nostaa juuri aamuisen vierailunsa Voimala 2.0 tilassa.

”Minä itse näen, että tällaisia ovat tulevaisuuden työllisyyspalvelut. Voimala-konseptin tyyppisesti katsotaan, että kaikki palvelut olisit saatavilla saman katon alla. Se on sitä uutta”, pohtii Jari Lindström. ”Päästään siitä sirpaleisuudesta yhdessä tekemiseen. Sitä kautta tulisi sitä vaikuttavuutta ja ihmiset saisivat parempia palveluja.”

Lisätietoja