Hyppää sisältöön
Tiedote

Joen rannan siivouspäivä 14.5.2024 klo 14-18

Julkaistu 8.5.2024 12:56, Päivitetty 8.5.2024 13:02

Roskaaminen on turha tapa, jonka vaikutukset näkyvät luonnossa vuosikausia.

Salon kaupungin ympäristönsuojelu järjestää talkootyöpäivän tiistaina 14.5.2024 klo 14-18. Aloitamme Uskelan joen riippusillalta Rantapuiston ja Siltavoudinpuiston kohdilta ja kuljemme torin suuntaan joen molemmilla puolilla. Tule mukaan parantamaan joen rantaa! Ota mukaan reipas mieli, roskapusseja; roskapihdit saat lainaksi meiltä.

Vuosittain järjestettävä talkootyöpäivä on yksi Salon kaupungin Ilmasto- ja ympäristöohjelman 2021-2025 toimenpiteitä asukkaiden ympäristötietoisuuden lisäämiseksi ja oman elinympäristön parantamiseksi. Yksikin ympäristöstä pois kerätty roska ja pienikin roskapussillinen roskia on tärkeää.

Lisäksi Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen. Roskia ehtii kerätä ja kirjata laskuriin omaan tahtiin koko kampanjan ajan 5.6.2024 asti. Reaaliaikainen Ylen roskapussilaskuri löytyy Ylen sivuilta.

Keräysryhmät voivat kysyä kaupungilta lainaan roskapihtejä lyhytaikaiseen käyttöön. Roskapihtivaraukset tehdään osoitteesta marja-leena.laakso@salo.fi . Samalla voi sopia siitä, minne roskapussit viedään. Kaupungin viheraluetiimi tyhjentää yleisiä roska-astioita kampanjan aikana tehostetusti.

Lisätietoa:
Ympäristönsuojelutarkastaja Anne Himberg, anne.himberg@salo.fi
Salon kaupungin ympäristönsuojelupalvelut