Hyppää sisältöön
Tiedote

Kaikille avoin webinaari tulevaisuuden työllistämisestä

Julkaistu 30.10.2020 07:12, Päivitetty 30.10.2020 08:09

Salon kaupungin työllisyyspalvelut järjestää tiistaina 3.11. klo 12.30 – 16 Tulevaisuuden työllistäminen –webinaarin, jolla juhlistetaan Salon kaupungin työllisyyspalveluiden Waltti–kokonaisuuden 10-vuotista taivalta, Voima-työllisyyshankkeen päättymistä sekä Salon työllisyyden kuntakokeilun alkamista.

– Odotamme seminaarilta uusia avauksia siitä, miten tulevaisuudessa työllisyyspalvelut voivat kehittyä osana kaupungin palveluja. Lisäksi seminaarin tarkoituksena on tiedottaa yhteistyökumppaneille ajankohtaisista asioista ja saada toimijoita mukaan yhteistyöhön rakentamaan Salon työllisyydenhoitoa. Salossa tehdään nyt jo todella hyvää yhteistyötä oppilaitosten, yhdistysten, yritysten ja TE-hallinnon kanssa asiakkaidemme työllistymisen eteen”, kertoo Voima-hankkeen projektipäällikkö Salla Seppälä Salon kaupungin työllisyyspalveluista.

Webinaarissa kuullaan muun muassa työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija, VTT Minna Ylikännön sekä Turun yliopiston tutkija VTT Anne-Mari Jaakolan puheenvuorot Muuttuva Salo 2013 – 2023 tutkimuksen tuloksista. Organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa puhuu Työn merkityksellisyydestä tulevaisuuden menestystekijänä ja yrittäjä Mikko Kesä Tulevaisuuden työllisyydenhoidosta kunnissa alkamassa olevan työllisyyden kuntakokeilun näkökulmasta.

Waltti on kaupungin työllisyyspalveluiden monipuolinen toimintakokonaisuus, joka on kymmenessä vuodessa vakiintunut kaupungin työllisyydenhoidon keskukseksi. Waltissa tarjotaan tukea pitkäaikaistyöttömyyden selättämiseen moniammatillisella otteella. Kokonaisuuteen kuuluu niin työpajatoimintaa, sosiaali- ja terveyspalveluita, TE-palveluita kuin yritysyhteistyötä salolaisten työnhakijoiden tueksi.

Voima-työllisyyshanke on toiminut Salon kaupungin ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana kehittäen pääasiallisesti Voimala-palvelupisteen toimintaa. Hankkeessa on pilotoitu muun muassa ikääntyvien työnhakijoiden ohjausta, haja-asutusalueiden päivystystä sekä digitaalisia palveluita työllisyydenhoidossa.

– Voima-hankkeessa on kehitetty matalan kynnyksen toimintamalli, joka palvelee henkilökohtaisesti ja asiakaslähtöisellä otteella kuntalaisia työllisyys- ja koulutusasioissa. Sähköisistä palveluista on otettu käyttöön muun muassa sähköinen palvelukartta www.tyonhakijansalo.fi ja chat-palvelu”, kiteyttää Seppälä.

Työllisyyden kuntakokeilu mullistaa työllisyydenhoitoa niin valtakunnallisella tasolla kuin Salossakin. Salo on yhdessä Marttilan ja Kosken kuntien kanssa yksi kokeilualueista, joissa TE-palveluiden työtehtäviä ja henkilöstöä siirtyy kuntien työnjohdon alaisuuteen vuoden 2021 alussa. Kokeilun kohderyhmään kuuluu Salossa yli 2800 työnhakijaa, joiden palvelua on tarkoitus parantaa resursseja yhdistämällä ja toimintatapoja uudistamalla.

– Kuntakokeilun suunnitteluun saatiin lisäaikaa kun aloitus myöhennettiin syksystä alkuvuoteen. Tällä hetkellä kokeilun suunnitelmat ovat jo pitkällä ja odotamme innolla sen alkamista. Olemme valmiit ottamaan kuntalaisten työllistymisen edistämisen kokonaisvaltaisesti haltuumme, summaa Salon kaupungin työllisyyspalveluiden esimies Minna Virta.

Lisätiedot:
Työllisyyspalveluiden esimies Minna Virta
044 778 2161, minna.k.virta@salo.fi

Lisätietoja Voima-hankkeesta 
Lisätietoja Waltin toiminnasta

Ilmoittautuminen:
Projektipäällikkö Salla Seppälä
050 439 8446, salla.seppala@salo.fi