Hyppää sisältöön
Tiedote

Katsaus Salon koronarokotustilanteeseen

Julkaistu 1.3.2021 13:20

Tällä hetkellä Salossa rokotetaan 80 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia, ja huomenna tiistaina alkavat 18 – 69 -vuotiaiden 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset.

Tiedossa olevien rokotemäärien perusteella Salossa on tällä viikolla mahdollisuus antaa noin 1700 ja ensi viikolla noin 1300 rokotusta.

Viime viikon loppuun mennessä Salossa oli ensimmäisen rokotteen saanut 2529 ja toisen 911 henkilöä. Viime viikolla Salossa annettiin vajaat 900 (891) rokotusta.

Rokotusten ajanvarauspuhelin ruuhkautui loppuviikosta, mutta nyt ruuhkaa on saatu purettua. Myös 18 – 69 -vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotusajat täyttyivät viime viikolla nopeasti, mutta uusia aikoja on nyt avattu.

Kaupunki muistuttaa, että sähköinen ajanvaraus ja puhelinajanvaraus toimivat samassa järjestelmässä eli jos sähköinen ajanvaraus ilmoittaa, että varattavia aikoja ei ole, ei niitä myöskään saa puhelinajanvarauksen kautta.

Lisäksi muistutetaan, että puhelinajanvarauksessa on takaisinsoittojärjestelmä eli kaikille asiakkaille soitetaan takaisin, vaikka ruuhkan vuoksi takaisinsoittoajat ovat venyneet.

Salon joukkoliikennepalvelu Paikulla pääsee lähelle Karjalankadulla sijaitsevaa Saktan rokotuspistettä. Lähin pysäkki on Hakastaronkadulla ja sillä pysähtyvät Paikku-linjat 1, 3, 520A ja 520C. Paikussa on voimassa ilmainen kahden tunnin vaihto-oikeus, joten kertalipun hinnalla rokotuspisteelle asti pääsee myös kaikilta muilta Paikku-linjoilta.

Salon koronarokotusmäärät