Hyppää sisältöön
Tiedote

Kaukolämmön hinta laskee Salossa syyskuun alusta lukien

Julkaistu 2.9.2021 07:57

Salon Kaukolämpö Oy laskee kaukolämmön kulutusmaksua Salossa. Uusi arvonlisäverollinen kulutusmaksu koko Salon alueella on syyskuun alusta lähtien 65,72 €/MWh. Salon ja Halikon verkossa kaukolämmön kulutusmaksu laskee lähes 13 % Hinnanlaskun taustalla on keväällä käyttöönotetun Korvenmäen ekovoimalaitoksen aiheuttamat säästöt kaukolämmön tuotantokustannuksissa.

Korvenmäen ekovoimalaitoksen käyttöönotto on laskenut kaukolämmön tuotantokustannuksia siten, että kaukolämmön hintaa voidaan laskea jo tänä syksynä. Kaukolämmön kulutusmaksu on 1.9.2021 alkaen 65,72 €/MWh (sis. alv 24 %) koko Salon alueella. Edellisen kerran hintaa laskettiin vuosi sitten kesällä.

Salon ja Halikon verkossa kulutusmaksu laskee noin 9,5 euroa megawattitunnilta, Perniön ja Perttelin verkoissa vajaa 5 euroa megawattitunnilta. Säästö salolaiselle 20 MWh vuodessa kuluttavalle omakotitaloasujalle on noin 190 euroa vuodessa, Perttelissä ja Perniössäkin vajaat 100 euroa vuodessa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että voimme lunastaa odotukset ja voimme näin nopeasti ekovoimalaitoksen käynnistymisen jälkeen tuoda syntyvät säästöt kaikille asiakkaillemme, iloitsee Salon Kaukolämmön hallituksen puheenjohtaja Matti Varajärvi.

Korvenmäen ekovoimalaitoksessa tuotetaan kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä kaukolämpöä ja sähköä. Jätepolttoaineella korvataan kaukolämmön tuotannossa turvetta ja fossiilisia polttoaineita, joiden päästömaksut ovat nousseet merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Ekovoimalaitoksessa tuotetaan noin 90 % Salossa tarvittavasta kaukolämmöstä. Myös ekovoimalaitoksessa tuotetun sähkön myynnistä saatavat tuotot vähentävät kaukolämmön kustannuksia.

– Tehtyä hinnan alennusta on vauhdittanut korkea sähkön hinta, joka nyt valuu hyödyksi kaukolämmittäjille. Tulevan talven lämmityskausi näyttää mille tasolle ekovoimalaitoksen tuotantokustannukset lopulta asettuvat. Ensi keväänä pystymme tarkistamaan hintaa uudelleen, mikäli tulokset ovat odotetun mukaiset, kertoo Salon Kaukolämmön toimitusjohtaja Petri Onikki.

Lisätietoja
Petri Onikki, toimitusjohtaja, Salon Kaukolämpö Oy, p. 050 530 0404, petri.onikki@salonkaukolampo.fi
Matti Varajärvi, hallituksen puheenjohtaja, Salon Kaukolämpö Oy, p. 040 632 5040, matti.varajarvi@gmail.com

Salon Kaukolämpö Oy on Salon kaupungin omistama osakeyhtiö, joka toimittaa lämpöä salolaisille kiinteistöille. Asiakkaita verkossa on 1 099 kpl, joiden lämmitettävä rakennustilavuus on 6 931 000 m3. Asukkaita kaukolämpötaloissa asuu noin 14 895 kpl. Vuonna 2020 lämpöä toimitettiin asiakkaille 170 240 MWh.