Hyppää sisältöön
Tiedote

Kaupungin strategiaa kehitetään työpajoissa yhteistyössä asukkaiden ja sidosryhmien kanssa

Julkaistu 23.5.2022 13:04, Päivitetty 30.5.2022 09:11

Salon kaupunki kutsuu asukkaat ja sidosryhmien edustajat strategiatyöpajoihin rakentamaan yhteistyössä kaupungin uutta strategiaa.

Asukastyöpajat

Asukkaille järjestetään kolme samansisältöistä työpajaa eri puolilla Saloa touko-kesäkuun aikana:

tiistaina 31.5. klo 17 – 19 kaupungintalolla valtuustosalissa (Tehdaskatu 2). Tähän tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä.  Osallistu asukastyöpajaan 31.5.2022 etänä tämän linkin kautta.

keskiviikkona 8.6. klo 17 – 19 Kaffila Helinässä (Kitulantie 11) Suomusjärvellä

keskiviikkona 15.6. klo 17 – 19 Perniön Kunnantalolla (Lupajantie 1)

Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaupungissa toimiville asukas- ja kyläyhdistyksille lähetetään myös erillinen kutsu näihin tilaisuuksiin.

Sidosryhmätyöpajat

Asukaspajojen lisäksi järjestetään kolme sidosryhmätyöpajaa. Keskiviikkona 1.6. kaupungintalolle kutsutaan kulttuuria, liikuntaa ja muuta vapaa-ajan toimintaa edustavat toimijat. Työpaja alkaa valtuustosalissa klo 17 ja sitä ennen on kahvitarjoilu kaupungintalon aulassa klo 16.30 alkaen.

Yrittäjien ja elinkeinoelämän edustajien työpaja kokoontuu torstaina 2.6. kaupungintalolla. Ilmoittautumislinkki ja lisätietoja Yritysten ilta -tapahtumasta löytyy muun muassa Yrityssalon sivuilta tapahtumakalenterista.

Tiistaina 7.6. Salon lukiolla (Kaherinkatu 2) kokoontuvat kaupungin vaikuttamistoimielimien edustajat. Salossa vaikuttamistoimielimiä ovat muun muassa maahanmuuttajaneuvosto, nuorisovaltuusto, romanityöryhmä ja vanhusneuvosto. Tähän työpajaan ovat tervetulleita myös muiden järjestöjen ja yhdistysten edustajat, joiden toiminta liittyy asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Työpaja alkaa klo 17.30 ja ennen työpajan alkua on kahvitarjoilu klo 17.00 alkaen.

Työpajatyöskentelystä ja strategiatyön aikataulusta

Työpajoissa työskennellään noin kymmenen hengen ryhmissä ulkopuolisen asiantuntijan johdolla. Työpajoissa on mukana myös kaupungin viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä. Työpajojen alussa käydään läpi strategian runko ja tähän mennessä koottu materiaali muun muassa strategisiin päämääriin ja keinoihin liittyen.

Tavoitteena on, että Salon kaupunginvaltuusto hyväksyy uuden strategian tämän vuoden joulukuussa. Alkukesän työpajojen jälkeen strategiasta työstetään versio, jota kaupunginvaltuusto käsittelee ja täydentää kesälomien jälkeen. Valtuustoseminaarista strategia etenee lautakuntien käsittelyyn sekä asukkaiden ja henkilöstön kommentoitavaksi. Kaupunginhallitus käsittelee strategiaa marraskuussa.

Keskeistä strategian valmistelussa on kaupungin valmistautuminen vuoden 2023 jälkeiseen aikaan, jolloin vastuu sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä siirtyy hyvinvointialueille. Strategia tulee ulottumaan vuoteen 2030 asti.