Hyppää sisältöön
Tiedote

Kaupunginhallitukselle esitetään asuntomessujen hakemista Saloon vuodeksi 2028, 2029 tai 2030

Julkaistu 22.2.2024 13:26

Maanantaina (26.2.) kokoontuvalle Salon kaupunginhallitukselle esitetään, että se esittäisi edelleen kaupunginvaltuustolle asuntomessujen hakemista Saloon joko vuodeksi 2028, 2029 tai 2030. Asuntomessukohteet tulisivat sijoittumaan Salon keskustaan joen molemmille puolille joko jokivarteen tai lähelle sitä.

Asuntomessujen hakeminen Saloon, asiakohta Kaupunginhallituksen esityslistalla 26.2.2024

Asiaa on valmisteltu yhteistyössä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa ja valmistelussa on päädytty uudenlaiseen hajautettuun asuntomessukonseptiin. Nyt ehdotettu keskustakonsepti täyttää kaupungin tavoitteet kaupunkikeskustan kestäväksi kehittämiseksi sekä osuuskunnan asettamat edellytykset messuhankkeen toteuttamiseksi.

Salon asuntomessuilla keskeisiä kestävää kehitystä palvelevia teemoja olisivat tiivistyvä, korjaava ja eheyttävä kaupunkirakentaminen, muuntojoustava rakentaminen sekä kevyen liikenteen keskusta-alue uusine kevyenliikenteen siltoineen.

– Olemme iloisia siitä, että Suomen Asuntomessut on ennakkoluulottomasti lähtenyt kehittämään kanssamme hieman uudenlaista asuntomessukonseptia. Meillä on ollut valmistelussa useampia erilaisia vaihtoehtoja, mutta tämä nyt päätöksentekoon tuleva ehdotus on monella tavalla omien strategisten tavoitteidemme mukainen, kertoo kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.

Jos kaupunginhallitus ja edelleen kaupunginvaltuusto hyväksyvät nyt valmistellun periaatepäätöksen, voidaan sen pohjalta valmistella varsinainen hakemus Osuuskunta Suomen Asuntomessuille.

Lisätietoja:
Elinvoimajohtaja Mika Mannervesi, 02 778 5001, mika.mannervesi@salo.fi
Maankäyttöpalveluiden johtaja Raimo Inkinen, 02 778 5617, raimo.inkinen@salo.fi