Hyppää sisältöön
Tiedote

Kaupunginjohtajaehdokkaan vastaus kuntalaiskysymykseen

Julkaistu 16.5.2022 11:44, Päivitetty 16.5.2022 12:33

Salon uuden kaupunginjohtajan valintaprosessiin liittyen tarjottiin kuntalaisille mahdollisuutta esittää kysymyksiä kaupunginjohtajaehdokkaille.

Kaupunginjohtajan valintaprosessi on edennyt loppusuoralle ja kaupunginvaltuusto päättää tänään (16.5.2022) kokouksessaan Salon uudesta kaupunginjohtajasta. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää virkaan vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosta.

Kysymyksiä saapui määräaikaan mennessä yksi. Tästä johtuen alun perin suunnitelmissa ollut kuntalaiskysymysten esittäminen loppusuoralle edenneille ehdokkaille peruttiin.

Ohessa kuntalaiskysymys sekä kaupunginjohtajaehdokas Anna-Kristiina Korhosen siihen antama vastaus, joka lähetään tiedoksi myös kaupunginvaltuustolle ja kysyjälle.

Määritä käsite Salo Suomessa?

Kiitos hyvästä ja haastavasta kysymyksestä.

Erilaiset määritelmät ja visiot ovat osa kaupunkia. Jokainen kaupunkilainen määrittelee mitä Salo hänelle merkitsee. Toimivassa kaupungissa erilaiset näkemykset ja äänet elävät rinnakkain. Kaupunki ei voi määrittää itseään liian kiinteästi silloin, kun sekä kaupunki että maailma sen ympärillä ovat jatkuvassa muutoksessa. Silloin kaupungin on hyvä edustaa jatkuvuutta.

Salon kaupunki sijaitsee Suomen kasvukolmion alueella niin Turun kuin myös pääkaupunkiseudun vaikutuspiirissä. Alueella on historiallisesti paljon osaamista ja menestymisen potentiaalia. Salosta löytyy tiivistä kaupunkirakennetta, mutta myös maaseutua, monipuolinen elinkeinorakenne ja hyvät peruspalvelut.

Salon merkitys koko Suomen menestymisen takaajana asettui erityisesti Nokian aikaan. Kaupungin elinkeinorakenteen muuttuminen on haastanut Salon kaupunkia ja kaupunkilaisia. Salo on kuitenkin kyennyt selviytymään rakennemuutoksesta. Siinä suhteessa Salo on näyttänyt koko Suomelle mallia, millä tavoin on mahdollista rakentaa vanhalle uutta ja muuntua kaupunkina taantumatta.

Tämä päivänä Salo Suomessa on osaamisen ja mahdollisuuksien kaupunki, jossa kehitellään uusia innovaatioita maaseutuelinkeinoista ja matkailusta aina korkean teknologian tuotteisiin. Monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet sekä liikunta- ja kulttuuritoimijoiden yhteisöt tuovat rikkautta ja mahdollisuuksia Saloon. Salo tarjoaa asukkaille ja asukkaaksi haluavalle vaihtoehtoja veden ääreltä ja maaseutumaisesta asumisesta kaupunkiasumiseen sekä työpaikan kehittyvässä monipuolisen elinkeinorakenteen kaupungissa.

Minulle tärkeää on, että Salossa asuu kasvava, hyvinvoiva ja onnellisempi joukko salolaisuudestaan ylpeitä kaupunkilaisia, joille Salo mahdollistaa laadukkaan ja merkityksellisen elämän edellytykset. Siinä tavoitteessa ohitamme monta muuta suomalaista kaupunkia.

Anna-Kristiina Korhonen