Hyppää sisältöön
Tiedote

Salon keskusta kartalla -kyselystä ideoita kehittämiseen

Julkaistu 21.9.2020 08:57, Päivitetty 21.9.2020 09:59

Salon kaupunkikeskusta 2030 -hankkeessa järjestettiin syyskuun alussa kaksi keskustan kehittämisen työpajaa, joissa asukkaat pääsivät keskustelemaan ja esittelemään ideoitaan. Hankkeessa keskitytään erityisesti keskusta-asumiseen, liikenteeseen, ajanviettoon ja palveluihin ja nämä olivat myös työpajojen teemoja. Osallistujat ideoivat muun muassa torin uudistamista, jokivarren ajanviettomahdollisuuksien lisäämistä, kävelyteiden kunnostamista ja kyläkeskusten tuomista osaksi keskustaa esimerkiksi tilataiteen tai lisätyn todellisuuden keinoin.

Hankkeen tavoitteena on laatia keskipitkän aikavälin visio keskustan kehittämisestä. Työpajojen lisäksi asukkaiden mielipiteitä selvitetään kahden kyselyn avulla. Ensimmäinen niistä on Turun yliopiston kyselytutkimus, joka lähetetään satunnaisesti valituille vastaanottajille.
– Jos siis postiluukustasi kolahtaa kyselylomake, toivomme vastaamaan siihen joko paperisena tai netissä. Näkemyksesi ovat hyvin tärkeitä keskustan kehittämisessä ja vision laatimisessa, toteaa projektitutkija Olli Jakonen Turun yliopistosta.

Lisäksi toteutetaan karttapohjainen kysely verkossa, johon kaikki voivat vastata. Salon keskusta kartalla -kyselyssä pääsee merkitsemään paikkoja ja alueita, jotka kaipaisivat kehittämistä. Kyselyssä voi kertoa esimerkiksi missä keskustan alueella viettää paljon aikaa, mihin kaipaa lisää palveluja, onko jossain kovin meluisaa, mihin tarvittaisiin lisää pyörätelineitä tai mihin tulisi sijoittaa uusi leikkikenttä.

Vastaa Salon keskusta kartalla -kyselyyn alla olevasta linkistä. Kysely on avoinna 11.10.2020 asti. Kyselyyn vastaaminen on täysin anonyymiä ja se edesauttaa keskustan kehittämistä asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi.

Lisätiedot

Projektitutkija Olli Jakonen, Turun yliopisto, oliljak@utu.fi, 050 341 4233
Erityisasiantuntija Riikka Nurmi, Salon kaupunki, riikka.nurmi@salo.fi,
Asemakaavapäällikkö, Tarja Pennanen, Salon kaupunki, tarja.pennanen@salo.fi