Hyppää sisältöön
Tiedote

KELA:n tukemat toisen asteen opiskelijoiden Paikku-liput

Julkaistu 24.5.2022 15:09, Päivitetty 24.5.2022 15:25

Lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hakea KELA:lta koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojen kustannuksiin. Tukea haetaan lukuvuosittain. Lisätietoja ja hakuohjeet löydät Kelan sivuilta: www.kela.fi/koulumatkatuki.

Lukuvuoden alkaessa opiskelijoiden tulee olla yhteydessä oppilaitoksensa opintotoimistoon koulumatkatukioikeuden saamiseksi. Oppilaitokset välittävät tiedon myönnetystä koulumatkatukioikeudesta Waltti-järjestelmään, jonka jälkeen opiskelija voi käydä lunastamassa lipun Paikun palvelupisteestä, Tehdaskatu 2.

KELA:n koulumatkatukilipun voi lisäladata Paikun palvelupisteessä tai Waltin-verkkokaupassa. Linja-autoissa KELA:n koulumatkatukilippuja ei ladata. Vain etuuden haltija voi ostaa tuotteen. Verkkokaupassa tehtäviä latauksia varten opiskelija tarvitsee henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Ohjeet koulumatkatukilipun lataukseen verkkokaupassa löytyvät: https://www.salonpaikku.fi/liput-ja-hinnat/.

Myös ilmaisiin koulumatkoihin oikeutettujen opiskelijoiden tulee aktivoida matkaoikeutensa kuukausittain joko palvelupisteellä tai verkkokaupassa.

Lisälatauksen koulumatkatukilippuun voi tehdä aikaisintaan 14 vrk ennen tukikauden alkua. Esimerkiksi syyskuun lipputuote on siis ladattavissa/aktivoitavissa matkakortille 18.8. jälkeen. Lukuvuoden viimeinen lippu täytyy ladata viimeistään 14 päivää ennen viimeistä opiskelupäivää.

Lisätietoja:

Paikun palvelupiste
Salon kaupungintalon infopiste
Tehdaskatu 2, 24100 Salo
02 778 4994

Avoinna
ma-to klo 8.00 – 15.45
pe klo 8.00 – 14.45