Hyppää sisältöön
Tiedote

Kenestä vuoden 2022 Salon Seppä?

Julkaistu 20.5.2022 12:07

Salon Seppä on Kulttuurikumppanien ideoima, vuonna 2020 ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut paikalliseen taide- ja kulttuurielämään. Pitkäjänteisen kulttuurityön tekijä Pertti Falkstedt sai ensimmäisen Salon Seppä -tunnustuksen vuonna 2020. Toisena Salon Seppänä palkittiin vuonna 2021 Salon iltatorien voimanainen Tarja Hiltunen.

Äänestys avoinna yhdistyksille 31.5.2022 asti

Nyt on salolaisten yhdistysten aika valita, kenestä tulee vuoden 2022 Salon Seppä. Tänä vuonna ehdokkaita on kuusi: Timo A. Aalto, Marko Heikura, Veli-Matti Henttonen, Sanna Jousi, Janne Kuusinen ja Sampsa Sarparanta ja he edustavat laajasti Salon monipuolista kulttuurikenttää. Tutustu ehdokkaisiin ja jätä yhdistyksesi ääni suosikille! Äänestystulokset ja Salon Seppä 2022  julkistetaan Salon Iltatorilla torstaina 9.6. klo 17.40 – tervetuloa!

Äänestä Salon Seppää 2022 tästä!

Tutustu Salon Seppä 2022 -ehdokkaisiin

1. Timo A. Aalto

Timo A. Aalto on Taideyliopistosta valmistunut valo- ja tilasuunnittelija, joka aloitti teatterivalotyöskentelyn jo parikymmentä vuotta sitten Kiskon Makasiiniteatterissa. Sittemmin hän on tehnyt valosuunnittelua useisiin kymmeniin draamatuotantoihin, mm. Salon Teatteriin. Valotaiteen parissa hän aloitti jo kymmenen vuotta sitten ja on kansainvälisten projektien lisäksi toteuttanut yhdessä Taija-Leena Jokilehdon kanssa valo- ja tekstiilitaidetta Teijon kansallispuistoon. Timo toimii myös esitys- ja teatteritekniikan opettajana Keski-Uudellamaalla Keudassa, jossa hän pääsee jakamaan osaamistaan tulevaisuuden esitystekniikan osaajille.

2. Marko Heikura

Marko Heikura on Salon lukion pitkäaikainen musiikin opettaja ja kulttuurin moniottelija. Päivätyönsä ohella hän toimii SaloJazzin toiminnanjohtajana ja vastaavana tuottajana. Heikuran rautainen ammattitaito ja verkostot ovat luotsanneet SaloJazzin yhdeksi Suomen arvostetuimmista jazztapahtumista. Heikura on vaikuttanut aktiivisesti Salo Chamber- ja Kabinettiorkesterissa sekä erilaisissa paikallisissa teatterituotannoissa. Hän on toiminut useissa Varsinais-Suomen kulttuurialan luottamustehtävissä ja hänen kädenjälkensä näkyy myös Kulttuurikumppaneiden perustamisessa.

3. Veli-Matti Henttonen eli “Wellu”

Monipuolinen kulttuuriaktiivi Veli-Matti Henttonen on tullut salolaisille tutuksi erityisesti pitkästä toimittajan urastaan SSS:ssa. Kulttuurista kirjoittamisen lisäksi hän on järjestänyt omaa kesäfestivaalia, näytellyt avustajana monissa sarjoissa ja elokuvissa sekä valokuvannut tuhansia konsertteja, puhumattakaan kirjojen Historiikki Salon Teatterista, Salon tanssi ja Viihdemusiikin historia kirjoittamisesta! Mieluisinta eläkepäivien puuhaa on lastenlasten jalkapallomaalivahtina toimimisen ohessa edelleen kulttuuri – teatterin, lukemisen, musiikin sekä erilaisten näyttelyiden muodossa.

4. Sanna Jousi

Salolainen yrittäjä, mm. Bizarresta ja Musinesta tuttu Sanna Jousi edustaa kulttuuriyhdistys EtnoSaloa. Sannan aktiivinen ote ja pitkä kokemus on tuonut monikulttuurisen ohjelmiston osaksi paikallista kulttuuritoimintaa ja luonut mahdollisuuksia oppia vieraista kulttuureista esimerkiksi tanssin ja musiikin keinoin. Sydäntä lähellä on entistä kansainvälisempi toiminta artisti- ja kulttuurivaihdon kautta. Salolaista kulttuuriosaamista Sanna tuo esille mm. tapahtumatuotannon kautta. Hyvänä esimerkkinä tästä on EtnoSalo ry:n tuottama Salon Taiteiden Yä -tapahtuma, joka kerää yhteen alueen kulttuuritoimijat esittelemään laajemmalle yleisölle osaamistaan ja tarjontaansa.

5. Janne Kuusinen

Janne Kuusinen (s.1975) on salolainen musiikin, kuvan ja tekstin vapaaottelija, koulutukseltaan musiikin maisteri ja SALONki-orkesterin taiteellinen johtaja. Musiikissa hän saa elantonsa keikkailusta ja konsertoinnista, vapaan säestyksen opettamisesta sekä sovittamisesta. Omia kappaleitaan hän on julkaissut kolmen levyn verran. Kuusinen on lisäksi mm. tehnyt radio-ohjelmia, runosävellyksiä, Internet-hupailua, stand up -komiikkaa, kirjoittanut kirjoja, artikkeleita ja aforismeja sekä tehnyt graafisen alan töitä (mm. sarjakuvat, julisteet, kuvitukset, logot).

6. Sampsa Sarparanta

Sampsa Sarparanta on Perniössä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija sekä muusikko. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja pitänyt kymmeniä yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on mm. Kiasman, Turun kaupungin ja Salon taidemuseon kokoelmissa. Sarparanta tunnetaan yhteiskunnallisesta realismistaan. Hän on tunnettu myös 20 vuoden urasta No Shame punk-yhtyeen laulaja-lauluntekijänä, sekä nyt uudesta SARPARANTA yhtyeestään. Hän on esiintynyt sadoilla keikoilla yli 10:ssä Euroopan maassa, julkaissut 7 albumia ja myynyt yli 10 000 (fyysistä) levyä.

Lisätietoja

  • Kulttuurikumppaneiden puheenjohtaja Anne Nenonen, SaloJazz ry, anenonen@yahoo.co.uk
  • Kulttuurikumppaneiden sihteeri Suvi Aarnio, Salon kaupunki / kulttuuripalvelut, suvi.aarnio@salo.fi, 044 778 4982
  • www.salo.fi/kulttuurikumppanit