Hyppää sisältöön
Tiedote

Kenestä vuoden 2024 Salon Seppä?

Julkaistu 21.3.2024 12:08, Päivitetty 21.3.2024 13:08

Salon Seppä on Kulttuurikumppanien ideoima, vuonna 2020 ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut paikalliseen taide- ja kulttuurielämään.

Pitkäjänteisen kulttuurityön tekijä Pertti Falkstedt sai ensimmäisen Salon Seppä -tunnustuksen vuonna 2020. Toisena Salon Seppänä palkittiin vuonna 2021 Salon iltatorien voimanainen Tarja Hiltunen ja kolmantena vuonna 2022 valo- ja tilasuunnittelija, valotaiteilija Timo A. Aalto. Vuoden 2023 Sepäksi äänestettiin teatteritaiteen monipuolinen tekijä Maisa Pitkänen.

Tutustu vuoden 2024 – ehdokkaisiin ja jätä yhdistyksesi ääni 5.4.2024 klo 21 mennessä! Tunnustuksen saaja julkistetaan 30.4.2024.

Äänestä Salon Seppää 2024 tästä!

 

Tutustu vuoden 2024 Salon Seppä -ehdokkaisiin

 

Antti Hallamaa on pitkän linjan kulttuurivaikuttaja musiikin saralla. Oma soittoharrastus ja bänditoiminta on jatkunut jo 45 vuotta. Nyt, kolmattatoista vuotta Antti panostaa elävän musiikin tarjoamiseen Lossirannassa viikottain vapusta syksyyn. Lossirannassa paikalliset bändit saavat keikkoja, salolainen yleisö taas pääsee kuulemaan kokoonpanoja Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja muualtakin Suomesta. Myös kansainvälisiä artisteja kuullaan useampia vuosittain. Vuonna 2023 paikalla vieraili yhteensä 39 kokoonpanoa. Pitkäjänteisen työn tuloksena Lossiranta on saanut mainetta laadukkaana elävän musiikin paikkana niin bändien kuin yleisönkin mielestä.


Taina Kojo on luonut uransa ensisijaisesti musiikin parissa, monipuolisesti mm. opettajana, säveltäjänä, sanoittajana ja sovittajana. Hän on toiminut jo yli 20 vuotta Moision yläkoulun musiikinopettajana erityisesti musiikkiluokkien ja maineikkaan steelpannuorkesterin, Moisio Steelbandin keulahahmona. Vuonna 2022 Koulujen Musiikinopettajat ry valitsi hänet Vuoden Musiikinopettajaksi. Kuvataiteilijana Tainan kuvataideteoksia, johon yhdistyy usein runot, on nähty ympäri Suomen, tällä hetkellä muun muassa Teatteri PROvinssin, Sokeritilojen, Palvelutalosäätiön ja Studio Heidi K:n tiloissa. Lisäksi Taina on kunnostautunut teatteritaiteen parissa, viimeisimpänä projektina tanssiva naiskuoro Show Sisters.


Asko Lehtonen on salolainen toimittaja, runoilija, pakinoitsija ja musiikin harrastaja. Nasevista teksteistään tunnettu sanataituri on julkaissut 4 runokokoelmaa ja 2 pakinakokoelmaa. Pakinoita tämä lahjakas verbaalikko on kirjoittanut satoja, joista ensimmäinen julkaistiin Salon Seudun Sanomissa jo vuonna 1975. Lehtosen runoissa kielikuvat leikkivät ja soivat, joskus riitasointujakin. Monipuolinen Lehtonen tunnetaan myös musiikin saralla. Satunnaisten esiintymisten lisäksi hän on julkaissut yhden levyn ja toinen on työn alla.


Kulttuurin moniottelija Roope Pelo on koulutukseltaan musiikkipedagogi, takana on myös laulu- ja teatteriopintoja sekä sairaala- ja hoivamuusikon opintoja. Laulajana Roopen ura alkoi nuorisokuoro Halikko Ensamblesta, poikabändi Boomiin kautta Lauluyhtye Virtuoson tenori-tuottajaksi. Roope on laulanut Savonlinnan oopperan kuorossa, pitänyt omia konsertteja ja laulanut solistisissa tehtävissä.  Näyttelijän, musiikkinäyttelijän ja musiikkivalmentajan työtä Roope on tehnyt mm. Muumimaailmassa, Helsingin kaupunginteatterissa, Salon Teatterissa ja tänä kesänä Paimion Kesäteatterissa. Lisäksi hän on tunnettu Tanssii ja Musisoi ry:stä ja useista tanssiyhtyeistään. Musiikkipedagogina Roope on tullut tutuksi monelle energisenä ja kannustavana lauluopettajana sekä kuoronjohtajana.

 


Lisätietoja:

Lisätietoja
Suvi Aarnio
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784982