Hyppää sisältöön
Tiedote

Kesä kauneimmillaan ja upea tapahtumakesä aluillaan

Julkaistu 29.5.2024 14:18, Päivitetty 31.5.2024 14:03

Tapahtumien Salo on yksi kaupungin kärkihankkeista. Salo on vuosittain koti sadoille erikokoisille tapahtumille, joiden järjestämiseen kaupunki mahdollistaa puitteet. Haluamme tulevaisuudessa olla entistä vireämpi tapahtumakaupunki. Paikallisten hienojen tapahtumien lisäksi, tavoittelemme kansallisen tason tapahtumia.

Salolla on tässä omat haasteensa. Suuret tapahtumat, jotka tuovat kaupunkiin paljon ihmisiä ja kuluttajia, tarvitsevat majoituskapasiteettia. Majoitustilat ovat sesonkiaikoina ja isompien tapahtumien aikaan loppuunmyyty, yli äyräiden. Suuret tapahtumat nimittäin kartoittavat mahdollisesta tapahtumakaupungista ensimmäisenä, montako ihmistä teille mahtuu yöpymään.

Kysyntä lisää luonnollisesti tarjontaa ja tulevaisuudessa onneksi näkyykin uusia avauksia majoituskapasiteetin kasvattamisen suhteen. Tapahtumat lisäävät muun muassa matkailua, yhteisöllisyyttä, elinvoimaa ja kaupungin veto- ja pitovoimaa. Uutta asuinpaikkaa valitessa mielikuvalla ja fiiliksellä on yhä suurempi merkitys. Ja tapahtumat jos mitkä, luovat tunnelmaa!

Jotta meillä olisi ”musta tuntuu” fiiliksen lisäksi tutkimustietoa siitä, miten tapahtumat aidosti vaikuttavat Salon kaupunkiin, toteutamme tänä vuonna Salmi Eventlizer tapahtumien vaikuttavuustutkimuksen suurimmista tapahtumista Salossa. Loppuvuodesta saammekin sitten ihan konkreettisia lukuja mm. taloudellisista ja markkinoinnillisista vaikutuksista. Sen jälkeen uskon, että meillä on yhä enemmän innokkuutta lisätä ja tukea tapahtumiin liittyvää infraa ja palveluja.

Ihanaa ja tapahtumarikasta kesää kaikille!

Toimimme notkeassa yhteistyössä tapahtumajärjestäjien kanssa. Ota yhteyttä – hämmästy ja ihastu!

Lisätiedot:
Tapahtumakoordinaattori Karolina Blom
050 471 3173
karolina.blom@salo.fi