Hyppää sisältöön
Tiedote

Keskustelutilaisuus kuntalaisille Salonjoen ranta-alueiden kehittämissuunnitelmasta

Julkaistu 7.6.2023 16:02

Salon kaupungin maankäyttöpalvelut ja kaavoitus kutsuvat 14.6. klo 17-18.30 kuntalaiset keskustelemaan Salonjoen ranta-alueiden kehittämissuunnitelmasta kaupungintalon Tammi-saliin (Tehdaskatu 2). Tilaisuudessa halutaan kuulla erityisesti alueen käyttäjien ja yrittäjien mielipiteitä.

Tarkoituksena on pohtia alueen yritystoiminnan ja rannan virkistyskäytön sekä kävelyreitin yhteen sovittamista. Tapahtuma alkaa esityksellä, jonka jälkeen keskustelu jatkuu karttojen äärellä. Keskustelemassa kaavoitusarkkitehti Elisa Tegel ja muita Salon kaupungin viranhaltijoita.

Salonjoen ranta-alueiden kehittämissuunnitelma on laadittu rautatiesillan ja Joenkouranpuiston väliselle alueelle meren rantaan asti, lukuun ottamatta joen itärantaa sokerisillalta etelään. Suunnitelman tavoitteena on kehittää rantojen virkistyskäyttömahdollisuuksia ja parantaa rannan kävely-yhteyksiä.

Salonjoen ranta-alueiden kehittämissuunnitelman luonnos on ollut kuulemista varten nähtävillä 18.5. – 17.6.2022 välisen ajan. Kehittämissuunnitelmaa on tarkistettu perustuen saatuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin, lisäksi karttaa on päivitetty. Tarkoituksena on toteuttaa suunnitelmaa vähitellen siten, että mahdollistetaan noin 2m – 2,5m leveän kävelyreitin rakentaminen meren rantaan asti joen länsirannan alueella. Kehittämissuunnitelma on luonteeltaan yleissuunnitelma. Tässä vaiheessa on tarkoitus löytää niitä periaatteita, joilla suunnitelmaa voidaan lähteä toteuttamaan tarkemmassa suunnitteluvaiheessa.

Salonjoen ranta-alueiden kehittämissuunnitelma löytyy osoitteesta: www.salo.fi/kehittamishankkeet/.

Havainnekuvassa kukkiva niitty ja lapset juoksemassa rannalla.
Havainnekuva 1

Havainnekuvassa terassi rannalla.
Havainnekuva 2