Hyppää sisältöön
Tiedote

Kirjastojärjestelmän vaihtuminen tuo muutoksia - Kirjastot suljettu 19.5.-3.6.

Julkaistu 4.5.2021 13:52, Päivitetty 5.5.2021 12:00

Vaski-kirjastot vaihtavat toukokuussa uuteen kirjastojärjestelmään Kohaan. Tämän johdosta kaikki Salon kirjastot ovat suljettuina 19.5. – 3.6.2021 eivätkä kirjastoautot liikennöi. Myöskään omatoimiset kirjastopalvelut eivät ole käytettävissä Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Suomusjärven ja Särkisalon kirjastoissa. Verkkokirjastoon kirjautuminen ei ole mahdollista. Myös kirjastojen ulkopuolella sijaitsevat palautusluukut suljetaan kiinnioloajaksi.

Järjestelmänvaihdon aikana aineistoa ei voi lainata, palauttaa, uusia tai varata. Lainoissa ei ole eräpäiviä järjestelmänvaihdon aikana. Ennen sulkua erääntyvät lainat kannattaa uusia tai palauttaa viimeistään 18.5., jotta niistä ei kertyisi sulun aikana myöhästymismaksuja.

Vaikka kirjastot ovat suljettuina, Vaski-kirjaston tarjoamat e-aineistot ovat käytettävissä myös kiinniolon aikana. Niiden käyttö vaatii kirjastokorttiin liitetyn pin-koodin.

Uuden kirjastojärjestelmän myötä lainaaminen pelkällä henkilötodistuksella ei ole enää mahdollista, vaan lainaus onnistuu ainoastaan kirjastokortilla. Mikäli asiakkaalla on asiakastiedoissaan monta korttia Vaski-kirjastoihin, vain yksi kirjastokortti siirtyy uuteen järjestelmään.

Asiakkaiden lainaushistoria nollaantuu järjestelmän vaihtuessa. Sen voi käydä kuitenkin kopioimassa suosikkilistaksi verkkokirjaston Lainaushistoria-sivulta 18.5.2021 mennessä. Ohjeet tähän löytyvät Vaski-verkkokirjaston Ajankohtaista-palstan uutisesta “Kirjastojärjestelmä vaihtuu toukokuussa”.

Uuden järjestelmän myötä asiakas voi palauttaa unohtuneen tunnuslukunsa itse, jos hänen sähköpostiosoitteensa on tallennettu järjestelmään. Asiakas voi jatkossa myös itse päättää oman varaustunnuksensa. Voimassa olevat varaukset voi Kohan käyttöönoton jälkeen keskeyttää esim. loman ajaksi.

Jatkossa eräpäivän jälkeen lähetettävät myöhästymismuistutukset lähtevät vain sähköpostitse. Jos järjestelmässä ei ole asiakkaan sähköpostiosoitetta, lähtevät ilmoitukset kirjeenä. Asiakas saa halutessaan myös lainaus- ja palautuskuitit suoraan sähköpostiinsa. Ennakkoilmoitus eräpäivästä tulee jatkossa vain kerran.