Hyppää sisältöön
Tiedote

Kolmannen koronarokoteannoksen saavien ryhmää laajennetaan, myös alle 18-vuotiaat voivat varata ajan sähköisesti

Julkaistu 22.9.2021 12:04

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaan Salossa saavat kolmannen koronarokotteen myös kaikki ne, joiden ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väli on ollut 3-4 viikkoa ja toisesta rokoteannoksesta on kulunut yli kuusi kuukautta.

Tähän ryhmään kuuluviin hoito- ja hoivalaitoksien asukkaisiin sekä sosiaali- ja terveydenpalvelujen henkilöstöön otetaan erikseen yhteyttä rokotusten järjestämiseksi. Asukkaat rokotetaan paikan päällä hoito- ja hoivalaitoksissa.

Muut tähän ryhmään kuuluvat saavat kolmannen rokotteen varaamalla ajan joko sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai puhelimitse arkisin klo 8–14 numerosta 02 7723 605.

THL:n varovaisuusperiaatteen mukaan yllämainittuun ryhmään kuuluville alle 30-vuotiaille miehille ei toistaiseksi anneta kolmatta rokoteannosta. Syynä tähän on mRNA-rokotteiden (Pfizer-Biontechin Comirnaty ja Moderna) hyvin harvinainen sydänlihas- ja sydänpussitulehduksiin liittyvä haittavaikutus nuorilla miehillä.

Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmas rokotuskierros on käynnissä aikaisemmin tiedotetun mukaisesti.

Kaupungin sähköistä ajanvarausta on laajennettu siten, että nyt myös alle 18-vuotiaat voivat varata ajan sähköisesti, jos heillä on käytössä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.