Hyppää sisältöön
Tiedote

Koronan vaikutukset Paikku-liikenteessä

Julkaistu 29.3.2021 15:49, Päivitetty 14.4.2021 10:44

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittaa kasvomaskien käyttöä koko maassa. 20.1.2021 päivitetty suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja se on voimassa myös Salon kaupungin Paikku-liikenteessä mukaan lukien koulukuljetukset ja palveluliikenne. Myös kuljettajat käyttävät maskia terveys ja liikenneturvallisuus huomioiden.

Ajoneuvoissa on matkustajien käyttöön tarkoitetut käsidesipullot sekä kuvitetut ohjeet matkustusturvallisuutta lisäävistä toimenpiteistä. Liikennöitsijät huolehtivat omalta osaltaan tarvittavista hygienia- ja väljyystoimenpiteistä, mm. autoja tuuletetaan ja tartuntapintoja puhdistetaan tehostetusti.

Koronasta johtuen Paikun matkustajamäärät ovat jo huomattavasti normaalia alhaisemmat, joten Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätös rajoittaa joukkoliikenteen matkustajamääriä puoleen (23.3.2021) ei tällä hetkellä vaikuta Paikun liikennöintiin. Traficom on tarkentanut 9.4.2021 antamaansa rajoitusta siten, että joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoitus ei koske 2005 syntyneitä ja sitä nuorempia matkustajia. Vähäisestä matkustajamäärästä johtuen on erittäin epätodennäköistä etteivät matkustajat pääsisi haluamansa vuoron kyytiin. Suosittelemme kuitenkin varaamaan matkustukseen normaalia enemmän aikaa ja matkustamaan ruuhka-aikojen ulkopuolella, mikäli mahdollista. Salon kaupunki seuraa aktiivisesti matkustajamääriä sekä valtakunnallisten ohjeiden tarkentumista kuljetusten osalta ja päivittää ohjeita tarvittaessa tähän tiedotteeseen.

Joukkoliikennettä, palveluliikennettä sekä koulukuljetuksia käyttäviä matkustajia kehotetaan noudattamaan matkustusturvallisuutta edistäviä toimenpiteitä:

1. Matkusta vain terveenä.

2. Käytä kasvomaskia aina, kun siihen ei ole terveydellistä estettä.

3. Vältä lähikontakteja ja pidä vähintään 2 metrin turvaväli muihin matkustajiin aina kun mahdollista.

4. Käytä käsidesiä ajoneuvoon noustessa.

5. Suosi maksutapana mobiililippua tai matkakorttia käteisen rahan sijaan.

6. Riisu maski vasta autosta poistumisen jälkeen ja hävittä asianmukaisesti. Maskeja ei tule jättää auton roska-astiaan.