Hyppää sisältöön
Tiedote

Koronan vaikutukset Paikku-liikenteessä

Julkaistu 14.9.2020 14:47, Päivitetty 15.9.2020 10:27

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi 13.8.2020 suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä. Suositus astui voimaan myös Salon Paikku-liikenteessä mukaan lukien palveluliikenne ja koulukuljetukset. Maskisuositus koskee 15 vuotta täyttäneitä. Tärkein suojautumistoimenpide on edelleen varmistaa, ettei sairaana matkusteta.Koronan ja muiden tartuntatautien leviämistä voidaan lisäksi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja yskimällä oikein. Salon kaupunki seuraa kuljetusten osalta valtakunnallisten ohjeiden tarkentumista ja päivittää ohjeita tarvittaessa.

Matkustuksen maksamiseen suosittelemme käyttämään ensisijaisesti matkakorttia tai mobiililippua käteisen rahan sijaan, jotta matkustajien ja kuljettajien väliset kontaktit vähenevät. Mobiililipun ostamista varten tarvittavan Waltti mobiili-sovelluksen voi ladata puhelimen sovelluskaupasta. Maksutapana mobiilissa hyväksytään kaikki yleisimmät pankkikortit.

Joukkoliikenteen palvelupisteellä asioinnin sijaan suositellaan lisälataamaan matkakortit Waltin verkkokaupassa https://kauppa.waltti.fi. Palvelupisteellä asioidessa suosittellaan käyttämään maksutapana pankkikorttia ja mahdollisuuksien mukaan lähimaksua.