Hyppää sisältöön
Tiedote

Koronarokotukset laajenevat 18-64-vuotiaisiin kakkosriskiryhmäläisiin

Julkaistu 16.4.2021 13:36

Koronarokotukset laajenevat Salossa kaikkiin lääketieteelliseen riskiryhmään 2 kuuluviin 18-64-vuotiaisiin. Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 16-64-vuotiaiden ajanvaraus on edelleen voimassa.

Lisäksi kaikki 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat perusterveet sekä riskiryhmiin kuuluvat voivat edelleen varata rokotusaikoja.

Rokotusaikoja voi varata sekä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi että puhelimitse arkisin klo 8 – 14 numerosta 02 7723 605.

Lisätietoa riskiryhmistä ja käytössä olevista rokotteista löytyy Salon kaupungin sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta (www.thl.fi). Oikeus riskiryhmärokotteeseen tarkastetaan ennen rokotusaikaa.

Salon rokotuskattavuus on tällä hetkellä 25,2, kun se Varsinais-Suomessa on 23,7 ja koko maassa 22,1. Salon kaupungin sivuilta (www.salo.fi/koronarokotukset) löytyy linkki THL:n kaupunkikohtaiseen ja ikäryhmittäin jaoteltuun rokotusrekisteriin.

AstraZenecan rokotteen toinen annos

THL:n tämän hetkisen ohjeistuksen mukaan niille alle 65-vuotialle, joiden ensimmäinen rokoteannos on ollut AstraZenecaa, annetaan toinen annos joko PfizerBiontechin (Comirnaty) tai Modernan rokotteella.

65 vuotta täyttäneiden toinen rokoteannos on ensisijaisesti samaa valmistetta kuin ensimmäinen annos.

Rokotusten järjestäjä huolehtii siitä, että asiakas saa ikäänsä nähden oikean tehosterokotteen.

Tämä ohjeistus voi muuttua, kun tutkimustietoa saadaan lisää tai jos rokotteiden saatavuus muuttuu.

Rokotusajan muutos

Jos annettu tehosteaika ei sovi, ajan voi vaihtaa soittamalla koronarokoteajanvaraukseen 2 – 3 viikkoa ennen ensisijaisesti annettua rokoteajankohtaa.