Hyppää sisältöön
Tiedote

Koronarokotukset laajenevat 45-64-vuotiaisiin kakkosriskiryhmäläisiin

Julkaistu 14.4.2021 17:27

Koronarokotukset laajenevat Salossa lääketieteelliseen riskiryhmään 2 kuuluviin 45-64-vuotiaisiin. Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 16-64-vuotiaiden ajanvaraus on edelleen voimassa.

Lisäksi kaikki 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat perusterveet sekä riskiryhmiin kuuluvat voivat edelleen varata rokotusaikoja.

Salon rokotuskattavuus on tällä hetkellä 24,4, kun se Varsinais-Suomessa on 22,8 ja koko maassa 21,4. Salon kaupungin sivuilta (www.salo.fi/koronarokotukset) löytyy linkki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kaupunkikohtaiseen ja ikäryhmittäin jaoteltuun rokotusrekisteriin.

AstraZenecan rokotteeseen liittyvät rajoitukset jatkuvat

THL:n juuri julkaistun tiedotteen mukaan AstraZenecan koronarokotteen keskeytystä alle 65-vuotiailla jatketaan. Niillä 65 vuotta täyttäneillä, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotetta, rokotussarjaa voidaan jatkaa AstraZenecan rokotteella.

THL:n mukaan tutkimustietoa eri rokotteiden antamisesta ensimmäisellä ja toisella rokotuskerralla odotetaan saatavaksi myöhemmin. Jo nyt muita koronarokotteita voidaan käyttää toisen rokoteannoksen antamiseen niille alle 65-vuotiaille, joilla toisen rokoteannoksen antaminen tulee ajankohtaiseksi lähiviikkojen kuluessa.

THL arvioi rokotussarjojen jatkamista parhaillaan.

Lisätietoa riskiryhmistä ja käytössä olevista rokotteista löytyy Salon kaupungin sekä THL:n sivuilta (www.thl.fi). Oikeus riskiryhmärokotteeseen tarkastetaan ennen rokotusaikaa.

Rokotusaikojen varauksesta ja järjestelyistä rokotuspaikalla

Rokotusaikoja voi varata sekä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi että puhelimitse arkisin klo 8 – 14 numerosta 02 772 3605.

Ajanvarausnumero toimii takaisinsoittoperiaatteella eli yksi soitto ajanvarausnumeroon riittää. Rokotusaikoja ei myöskään voi varata terveyspalvelujen muista puhelinnumeroista tai toimipisteistä.

Salon kaupunki toivoo ymmärrystä sille, että ajanvarauksessa annettu rokotusaika ei aina välttämättä toteudu minuutilleen, sillä rokottaminen ja siihen liittyvät valmistelut tehdään monen toimijan yhteistyönä.

Lisäksi muistutetaan vielä, että rokotuspaikkana toimivan Saktan kiinteistön sisäpihalla lähellä sisäänkäyntiä on runsaasti paikoitustilaa, joten autoja ei tarvitse jättää Karjalankadun varteen.

Linkki THL:n tiedotteeseen 14.4.2021