Hyppää sisältöön
Tiedote

Koronarokotukset laajenevat 70 vuotta täyttäneisiin ja sitä vanhempiin

Julkaistu 17.3.2021 16:22

Huomisesta torstaista (18.3.) lähtien rokotusaikoja annetaan 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä heidän omaishoitajilleen. Rokotusaikoja voi myös edelleen varata ikäryhmille 75 vuotta täyttäneet ja vanhemmat sekä 80 vuotta täyttäneet ja vanhemmat.

Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien 18–69-vuotaiden ja 16–17-vuotiaiden rokotukset on keskeytetty toistaiseksi. Annetut ajat ovat voimassa.

Rokotusaikoja voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa salo.terveytesi.fi.

Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 8 – 14 numerossa 02 7723 605.

Sähköisessä ajanvarauksessa voi varata vain yhden ajan kerrallaan.
Puhelinajanvarauksessa on mahdollista varata useampi aika.

Rokotettavien ryhmien laajenemisesta ja muusta koronarokotuksiin liittyvistä ajankohtaisista asioista tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä paikallislehdissä.

Kun tulet rokotukseen
– Rokotukset järjestetään Saktan kiinteistössä (ent. terveydenhuolto-oppilaitos) Karjalankatu 2-6, käynti talon takana olevasta sisäänkäynnistä.
– Ota mukaan Kela-kortti.
– Tule vain terveenä.
– Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.
– Käytä kasvomaskia koko rokotuskäynnin ajan.
– Saavu mahdollisimman täsmällisesti, jotta rokotustila ei ruuhkaantuisi eikä kenenkään tarvitsisi odottaa ulkona.
– Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan, mutta varaa mukaan lämmintä vaatetta siltä varalta, että joudut odottamaan ulkona.

Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.

Rokotuksen jälkeenkin on edelleen tärkeää pitää turvavälejä, käyttää kasvomaskia, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä noudattaa myös muita ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.