Hyppää sisältöön
Tiedote

Koronarokotuksia saa nyt myös jouluna, muutoksia kolmannen annoksen rokotusjärjestykseen ja rokotusväleihin

Julkaistu 22.12.2021 16:07

Salon kaupunki on lisännyt koronarokotusaikoja iltoihin ja viikonloppuihin. 12 vuotta täyttäneiden on mahdollista hakea ensimmäinen ja toinen koronarokotus ilman ajanvarausta Saktan rokotuspisteestä (Karjalankatu 2-6) myös joulupäivänä (25.12.) ja tapaninpäivänä (26.12.) klo 9 – 16.30.

Edelleen kolmannen koronarokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella eikä aikoja varata tai muuteta Saktan rokotuspisteessä. Kaupunki toivookin rokotuspisteeseen työrauhaa, ja että ajanvarauksissa noudatetaan annettuja ohjeita.

Ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi. Sähköisessä ajanvarauksessa on myös mahdollista muuttaa ja peruuttaa rokotusaikoja. Nyt on mahdollista varata uusi aika ennen vanhan ajan perumista. Tässä tilanteessa vanha aika on myös muistettava peruuttaa.

Jos sähköistä ajanvarausta ei ole mahdollista käyttää, niin ajan voi varata myös puhelimitse. Ajanvarauksen puhelinnumero on 02 772 3605. Ajanvaraus on avoinna arkipäivisin kello 8-14. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä eli puhelut tallentuvat järjestelmään ja kaikille soitetaan takaisin.

Valtioneuvoston tänään tulleen päätöksen mukaisesti kolmannen koronarokotteen rokotusjärjestys poistuu, ja kolmas rokote voidaan antaa kaikille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut suositusten mukainen aika.

Toisen ja kolmannen rokotusannoksen rokotusväleiksi suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisilla 12 vuotta täyttäneillä kahta (2) kuukautta, 60 vuotta täyttäneillä ja riskiryhmiin kuuluvilla 3–4 kuukautta ja alle 60-vuotiailla, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 4–6 kuukautta.

EU:n ulkopuolella koronarokotteen saaneita pyydetään käymään henkilökohtaisesti Saktan koronarokotuspisteessä virallisen henkilötodistuksen ja alkuperäisen rokotustodistuksen kanssa, jotta koronarokotustodistus saadaan muodostettua. Tämä kestää noin viikon ja hakijalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, kun todistus on valmis.

5-11-vuotiaiden rokotusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen huomenna torstaina (23.12.).