Hyppää sisältöön
Tiedote

Kulttuurielokuvia meiltä ja muualta syksyllä 2020

Julkaistu 13.8.2020

Salon kaupungin kulttuuripalvelut ja Bio-Kuva J. Mäkilä jatkavat inspiroivaa yhteistyötä kulttuurielokuvien, sekä ooppera- ja balettitaltiointinäytösten tiimoilta syksyllä 2020.

Syyskuussa arkkitehtipariskunta Alvar ja Aino Aaltoa, heidän työtään ja ajatteluaan käsittelevä dokumentti johdattaa kansalliseen kulttuuriperintöömme, kun taas Näkemiin Neuvostoliitto kuvaa itänaapurimme yhteiskunnallista murrosta 80- ja 90- luvun taitteessa. Oopperanäytöksenä esitetään Rossinin koominen L’Italiana in Algeri.

Lokakuu on täynnä melodraamaa, komediaa, ihmismielen kiemuroita ja suhdevyyhtejä. Ranskalainen elokuva Olen kuka haluat, pohtii sosiaalisen median uhkia ja mahdollisuuksia ja Terapiaa tunisialaisittain puolestaan johdattaa psykoanalyytikon sohvalle sydäntä purkamaan. Balettisarjassa vuorossa Prinsessa Ruusunen.

Marraskuu vie yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin kahden elokuvan voimin. Maryam on kriittinen ja samalla hauska katsaus Saudi-Arabian työelämään naisnäkökulmasta, Kiitos tilauksestasi pureutuu työelämän muutoksiin sekä säästöjen, nollatuntien ja ulkoistamisen vaikutuksiin työntekijän kokemana. Oopperaesityksenä Puccinin Manon.

Joulukuu käynnistyy elämäkertaelokuvalla modernin tanssin edelläkävijästä, ”ihmisenä henkiin heränneestä kukasta” Loïe Fullerista ja jatkuu koskettavalla tosielämän valheella, perheestä, kulttuurista ja perinteistä kertovalla elokuvalla Jäähyväiset. Joulukuun balettitaltiointina nähdään H. C. Andersenin satuun pohjautuva Lumikuningatar.

Elokuvat sekä baletti- ja oopperataltioinnit esitetään Bio-Salossa, Helsingintie 11, Salo. Lippujen hinta 7 € (elokuvat) ja 18 € (oopperat ja baletit). Tarkat tiedot lähempänä esitysajankohtia sivuilta www.biosalo.fi. Antoisia elämyksiä!


Kulttuurielokuvien sarja

4.-6.9. Aalto

– Miksi rakentaa tavallista, jos voi luoda paratiisin? Lumoava dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Katso elokuvan traileri.

18.-20.9. Näkemiin Neuvostoliitto

Lämpimän nostalgian ja tunnettujen neuvostoiskelmien sävyttämä elokuva kuvaa humoristisesti inkerinsuomalaisen perheen arkea suurvallan murroksen ja yhteiskunnallisen myrskyn silmässä. Katso elokuvan traileri.

2.-4.10. Olen kuka haluat

Psykologinen jännäri ihmissuhteista ajassa, jossa sosiaalinen media ja digitaaliset identiteetit yhtä lailla helpottavat kuin uhkaavat romanttista rakkautta. Katso elokuvan traileri.

23.-25.10. Terapiaa tunisialaisittain

Hurmaava elokuva ranskalaistuneesta psykoanalyytikosta Selmasta, joka palaa kotiinsa Tunisiaan aikeenaan avata psykoanalyytikon vastaanotto. Vaikka tunisialaiset eivät julkisesti tunnusta terapiaa tarvitsevansa, riittää Selmalla asiakkaita jonoksi asti. Katso elokuvan traileri.

6.-8.11. Maryam

Saudi-Arabian ensimmäisen naisohjaajan elokuva Maryam havainnollistaa yhteiskunnan absurdeja raja-aitoja miesten ja naisten välillä. Maryam saa kutsun kansainväliseen lääkärikonferenssiin, mutta matkaan vaaditaan isän suostumus. Pettynyt Maryam ilmoittautuu kunnallisvaaliehdokkaaksi haastaakseen patriarkaaliset perinteet. Katso elokuvan traileri.

20.-22.11. Kiitos tilauksestasi

Yhteiskunnallisia aiheita herkkyydellä tarkkaileva elokuva kuvaa vuoden 2008 finanssikriisin jälkeistä todellisuutta, uutta taloutta, jossa työntekijöiden oikeudet kapenevat mm. säästöjen, nollatuntien ja ulkoistamisen vaikutuksesta. Katso elokuvan traileri.

4.-6.12. The Dancer

Tositapahtumiin perustuva The Dancer kertoo modernin tanssin edelläkävijän, niin varhaisia elokuvantekijöitä kuin taidemaalareitakin innoittaneen tanssijatar Loïe Fullerin tarinan. Katso elokuvan traileri.

18.-20.12. Jäähyväiset

Häät ovat hyvä tekosyy saada suku kokoon jäähyväisiä varten. Jäähyväiset on hauska ja koskettava perhetarina, joka perustuu tosielämän valheeseen. Katso elokuvan traileri.

Oopperaa ja balettia valkokankaalta

  • 19.-20.8. COSI FAN TUTTE (ooppera)
  • 16.-17.9. L’ ITALIANA IN ALGERI (ooppera)
  • 21.-22.10. PRINSESSA RUUSUNEN (baletti)
  • 18.-19.11. MANON (ooppera)
  • 16.-17.12. LUMIKUNINGATAR (baletti)