Hyppää sisältöön
Tiedote

Kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille Salossa

Julkaistu 22.9.2020

Haluaisitko laulaa, soittaa, opetella käsityötekniikoita, piirtää, maalata, huovuttaa, ommella, leipoa, näytellä, pelata lautapelejä, aloittaa kuoroharrastuksen..?
Salossa on tarjolla huima määrä kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille!

Tässä kootusti tietoa kulttuuriharrastusmahdollisuuksista Salossa. Jos oman tahosi yhteystiedot ja harrastusvinkit puuttuvat, ota yhteyttä lastenkulttuurin tuottajaan Sini Lundgréniin!.

Salon kansalaisopisto

Salon kansalaisopisto järjestää kursseja moneen makuun ja eri pituisina kokonaisuuksina. Kurssien ikäraja on yleensä 15 vuotta, mutta tarjolla on taiteen perusopetuksen kursseja lapsille ja nuorille sekä kursseja, mihin alle 15-vuotiaat voivat osallistua aikuisen seurassa. Varmista ikäraja kurssitiedoista tai toimistosta, jos sitä ei kurssikuvauksessa mainita. Seuraavassa syksyn 2020 kurssitarjontaa.

Kädentaidot ja vapaa-aika

Aikuinen-lapsi tai 15-vuotta täyttäneet yksinään:
Limakurssi
Neulahuovutetut eläimet
Villamaalattu koru tai magneetti
Ompelulanit B
Kankaanvärjäystä keittiötarpeilla

Lisäksi taiteen perusopetuksen Käsityökoulun syksyn teemaopinnoissa on vielä tilaa 12-19 -vuotiaiden ryhmässä.

Teatteri

Salon kansalaisopiston Teatterikoulun opinnot on tarkoitettu 7-19 -vuotiaille lapsille ja nuorille ja ne etenevät yhteisistä opinnoista teemaopintoihin. Opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia teatterin tekemiseen ja kokemiseen. Teatterikoulu toimii kansalaisopiston tiloissa Ylhäistentiellä. Opetustiloina käytetään teatteriluokkaa sekä uutta kulttuurisalia, Näkkäriä.

Tiedot Teatterikoulun ryhmistä ja vapaista paikoista löydät täältä.

Kuvataide

Salon kansalaisopiston Kuvataidekoulun opinnot on tarkoitettu pääosin 7-19 -vuotiaille lapsille ja nuorille ja ne etenevät yhteisistä opinnoista (n. 1-6 luokkalaisille, kurssien numerot tarkoittavat koululuokkia) teemaopintoihin. Opetussuunnitelmaan perustuvat opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia taiteen tekemiseen ja kokemiseen sekä taiteesta nauttimiseen.

Tiedot Kuvataidekoulun ryhmistä ja vapaista paikoista löydät täältä.

Soitinmusiikki

Salon kansalaisopiston soitinmusiikin yksilöopetukseen voivat ilmoittautua myös lapset 7-vuotiaista lähtien. Pianonsoiton yksilöopetusta järjestetään ympäri Saloa, vapaita paikkoja kannattaa kysellä.

Katso tarkemmat tiedot pianonsoitosta ja muista opetusvalikoimassa olevista soittimista täältä.

Salon musiikkiopisto

Salon musiikkiopisto järjestää varhaisiän musiikkikasvatusta alle kouluikäisille sekä taiteen perusopetusta musiikin laajassa oppimäärässä pääasiassa peruskouluikäisille. Musiikkiopisto toimii lukuvuosiperiaatteella ja ilmoittautumiset ajoittuvat kevääseen ja loppukesään. Syksyn 2020 osalta on tilaa vielä muutamissa musiikkileikkikoulun ryhmissä:

Ti klo 18.45-19.45, Soitinkaruselli (6-8 -vuotiaat)
Ke klo 17-18, 3-4 – vuotiaiden muskariryhmä (ilman vanhempia)
To 17.45-18.45, 3-4 – vuotiaiden muskariryhmä (ilman vanhempia)

Lisätietoja muskareista saa nettisivuilta sekä muskariopettaja Sirpa Liinakarilta.

Halikon musiikkiyhdistys

Halikon musiikkiyhdistyksellä on ryhmiä ja toimintaa eri ikäisille lapsille ja nuorille. Toiminta järjestetään pääosin Franssintalolla Halikossa. Syksyn osalta mukaan mahtuu vielä kuorotoimintaan.
Tervetuloa tutustumaan ja mukaan laulamaan Helinä Rinteen ja Jemima Issa-Anttilan johdolla tiistaisin klo 15.30-16.30 (12-15.v) ja klo 16.30-17.15 (6-8.v).

Ilmoittautuminen ja yhteystiedot.

Salo Jazz ry

SaloJazzin soitonopetuksessa kaikki musiikista kiinnostuneet pääsevät soittoharrastuksen pariin. Opetuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä eikä opetukseen ole pääsykokeita. Tärkeintä on hyvä meininki ja soittamisesta nauttiminen! Opetus räätälöidään jokaisen oppilaan lähtötason sekä kiinnostuksen kohteiden mukaan. Soitonopetusta on tarjolla seuraaviin soittimiin: piano, sähkökitara ja rummut.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot.

Salon Teatteri

Syksyllä 2020 starttasi lasten ja nuorten teatteriryhmä myös Salon Teatterilla! Opettajana toimii Johanna Parkkinen (Teatteri-ilmaisun ohjaaja, amk). Opetusta tarjotaan kahdessa ryhmässä, alakouluikäisille ja yläkouluikäisille (17-vuotiaaseen saakka). Ryhmät on tarkoitettu kaikille teatterista kiinnostuneille lapsille ja nuorille, jotka haluavat oppia teatterinäyttelemisen perustaitoja. Mukaan mahtuu vielä, ilmoittaudu sähköpostitse.

Lisätiedot teatterin kotisivuilta.

Leticia -kuoro

Kiinnostaako laulaminen? Leticialla löytyy kuoroja monen ikäisille. Kaikki ovat tervetulleita ja pääsykokeita ei ole! Letician ryhmät harjoittelevat Salossa kauppakeskus Linjurissa ja Perniössä Yhteiskoululla.

Katso lisätiedot täältä.

Seurakunnan kuorot

Salon seurakunnalla on kuorotoimintaa ympäri Saloa. Lapsikuorot on tarkoitettu erityisesti alakouluikäisille, mutta mukaan voi tulla myös eskarilaisia ja yläkoululaisia. Kuoroihin ei ole pääsykoetta vaan kaikki laulamisesta innostuneet ovat tervetulleita. Tämä harrastus on ilmainen.

Katso lisätiedot täältä.

Salon 4H-yhdistyksen kerhot

4H-kerhot keräävät lapset yhteen viikoittain noin kahdeksi tunniksi kerrallaan. Kerhot ovat ohjaajiensa ja kerholaisten näköisiä yleis- tai teemakerhoja, joissa opitaan itse tekemällä – kokkaillen, leikkien, retkeillen, pelaillen, kansainvälistyen, arjen- ja kädentaitoja harjoitellen… Lapset ja hauska tekeminen ovat pääosassa!

Katso lisätiedot ja vapaat kerhopaikat.