Hyppää sisältöön
Tiedote

Kulttuurin valtakunnallisia rahoitushakuja syksyllä 2020

Julkaistu 16.10.2020

Lokakuu on tuonut tullessaan runsaasti kulttuurin alan rahoitushakuja hyödynnettäväksi alueilla ja kunnissa. Ohessa Varsinais-Suomen Liiton koonti Taiteen edistämiskeskuksen, Suomen Kulttuurirahaston sekä marraskuussa avautuvan Svenska kulturfondenin hauista.

Taiteen edistämiskeskus (Taike)

Taiken apurahojen ja avustusten haku on parhaillaan käynnissä. Taiteilijat ja työryhmät voivat hakea kohdeapurahoja eri taiteenaloilla toteutettaviin projekteihin, apurahoja kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen sekä liikkuvuusapurahoja. Apurahojen hakuaika päättyy 11.11. Yhteisöjen tukimuotoja on Taikella haettavana seitsemän. Yhteisöt voivat hakea avustuksia 2.11. asti.

Avustukset yhteisöille

Apurahat taiteilijoille ja työryhmille

Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahastolla on käynnissä lokakuun haku. Keskusrahasto myöntää apurahoja tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin ja hankintoihin. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat tai toimivat henkilöt ja yhteisöt. Hakea voivat myös muut, jos hakemuksella on selkeä, vahva yhteys Suomeen tai suomalaiseen kulttuuriin. Lokakuun haun apurahat jakaantuvat työskentelyapurahoihin ja kuluapurahoihin. Lue lisää lokakuun apurahoista ja hakuohjeista.

Haettavissa ovat myös Eminentia-apuraha varttuneelle tieteenharjoittajalle tai taiteilijalle, Taidetta hoitolaitoksiin -apuraha taiteilijoille, työryhmille ja yhteisöille kulttuurista yhdenvertaisuutta ja erityistä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten elämänlaadun edistämiseen taiteen keinoin sekä miljoonan euron lisärahoitus taiteen yhteisöille toiminnan turvaamiseen koronapandemian aiheuttamassa poikkeustilassa.

Svenska Kulturfonden

Tiedoksi myös, että Svenska kulturfondenin rahoituksia avautuu haettavaksi marraskuun alussa. Niistä tulee lisätietoa Svenska kulturfondenin sivuille. 

Muita vinkkejä

Kansalais- ja yhdistystoiminnan Jelli.fi-sivustolle on koottu tietoa rahastoista, säätiöistä eri ohjelmista sekä esimerkkejä yhdistysten saamista apurahoista. Aurora-tietokannasta voit etsiä suomalaisia tieteen ja taiteen rahoitusmahdollisuuksia, niin projektirahoitusta kuin henkilökohtaisia apurahojakin. Kulttuuria kaikille -sivustolle sivulle on koottu tietoa saavutettavuuteen ja moninaisuuteen liittyvistä avustuksista ja apurahoista.