Hyppää sisältöön
Tiedote

Kulttuuritila Näkkärin kevätohjelmisto 2021

Julkaistu 23.12.2020 12:28, Päivitetty 11.1.2021 08:47

Kulttuuritila Näkkärin kevätohjelmassa kansainvälistä nykysirkusta, nukketeatteria, lastenkulttuuria ja paljon muuta – poimi talteen omat suosikkisi! Tiedot lipuista ja uutislinkit löydät tämän tiedotteen alaosasta, muutokset mahdollisia koronatilanteesta johtuen.

Helmikuussa rajojen ylitystä ja talvilomaohjelmaa lapsille ja nuorille

Helmikuussa (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin) nähdään ja kuullaan aikuisille suunnattu, Jonna Järnefeltin kirjoittama ja Jukka Nylundin säveltämä kamarimusiikillinen teatteriesitys Yli rajan. Teos sisältää henkilökohtaista ja suoraa tulkintaa muun muassa rajojen ylittämisestä, läheisriippuvuudesta ja luopumisesta. Talvilomalla (vko 8) on luvassa koululaisille suunnattua ohjelmaa, kuten actiontanssiteatteriesitys Pieni Samuraityttö ja elektronisen musiikin työpaja.

Lastenkulttuurin maaliskuu Näkkärissä

Maaliskuussa (pe 5.3. klo 19), lastenkulttuuriin teemakuukauteen sopivasti, Näkkärin valtaa palkittu METKUT – soiva, tanssiva ja jekutteleva lastenesitys koko perheelle. Mutkien ja metkujen kautta selviää, miten keskeytykset muutetaan musiikiksi, koskettimet käännetään tanssiksi ja reviirirajat avataan uusien leikkien areenaksi.

Maaliskuussa käynnistyvät myös vinkeät ja vauhdikkaat Lasten lauantait, jotka kutsuvat koko perheen mukaan kulttuurielämyksiin. Lasten lauantai järjestetään joka kuun toinen lauantai (13.3., 10.4., 8.5. ja 12.6. klo 13). Esiintyjinä muun muassa maanmainio Red Nose Company, rempseät Kai Kuutamo ja Merkkarit sekä Nurinpäin-kollektiivi.

Huhtikuussa näyttämötaidetta hyönteisten perspektiivistä Shakespeareen

Kevään korvalla huhtikuussa (pe 9.4. klo 19) tarkastellaan maailmaa hyönteisten perspektiivistä. Nukketeatteria sekä video – ja esitystaidetta yhdistelevä Hajoaminen on suunnattu nuorille ja aikuisille. Teoksessa antaudutaan hyönteisten johdateltaviksi ja asetetaan keskiöön niiden moninaiset todellisuudet.

Huhtikuussa (19.4. alkaen) vietetään myös Salon kansalaisopiston Opistofestareita, jotka tuovat tullessaan tanssia, teatteria ja musiikkia Näkkärin lavalle. Huhtikuussa saa ensi-iltansa Shakespearen Kesäyön uni –näytelmä, joka toteutetaan yhteistyössä Salon musiikkiopiston jousisoittajien kanssa. Lisäksi nähdään Harriet Braunin nuortennäytelmä Kolme, joka esitetään toukokuussa myös Turun kaupunginteatterin Sopukassa.

Kesän korvalla klassista musiikkia ja vierailu Naisten saunaan

Toukokuussa (pe 7.5. klo 19) Aarteenmetsästäjät-työryhmä hellii klassisen musiikin ystäviä juonnetulla, elämänkerrallisella konsertilla, joka kertoo tarinan varjoon jääneestä säveltaiteilijasta Aarre Merikannosta. Monet esitettävistä lauluista ovat ennen julkaisemattomia, ja osaa niistä ei ole kuultu sitten 1910-luvun.

Kesäkuussa (pe 4.6. klo 19) saunakauden alkajaiseksi pääsemme Ritvalalaiset-työryhmän mukana Naisten saunaan seuraamaan sisarusten Iidan ja Ellin kasvutarinaa nuoruudesta 1930-luvulta aina vanhuuteen saakka, iloineen, suruineen ja sattumuksineen. Seniori-ikäisille suunnattua tarinaa maustaa vanhat laulut ja runot.

Astu peremmälle, rapeat ja rouheat elämykset odottavat

Uunituore kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopistolla, osoitteessa Ylhäistentie 2, Salo. Yleisöperjantai-illat järjestetään pääsääntöisesti joka kuun ensimmäisenä perjantaina klo 19 alkaen. Lasten lauantait puolestaan joka kuun toinen lauantai klo 13 alkaen.

Liput tapahtumiin myydään Salon kaupungin verkkokaupassa. Seuraamme tiiviisti koronatilannetta ja etenemme sen mukaan. Ajankohtaiset uutiset ja tiedot löydät kaupungin tapahtumakalenterista, Kulttuuripalveluiden Facebookista sekä Näkkärin omilta verkkosivuilta.

Tiedotteen kuva: “Naisten sauna”, Ritvalalaiset kollektiivi