Hyppää sisältöön
Tiedote

Kysely asukkaiden käsityksistä älykaupungin palveluita ja teknologioita kohtaan

Julkaistu 29.3.2021 09:00

Kaupungit kehittyvät tulevaisuudessa älykkäämmiksi ja tarjoavat laajan valikoiman älykkäitä palveluja ja toimintoja, joilla parannetaan kaupungin toimivuutta, lisätään elämänlaatua, edistetään resurssiviisautta sekä tehostetaan hallintoa ja osallistuutta. Esimerkiksi:

  • Älykäs hallinto
  • Älykkäät ratkaisut opetuksessa
  • Kaupungin uusissa rakennusprojekteissa hyödynnetään älykkyyttä
  • Julkinen liikenne toteutetaan älykkäästi
  • Kaupungin energiaverkko ja jätteidenkäsittely toteutetaan älykkäästi
  • Kaupunkilaisilla on mahdollisuus käyttää erilaisia sovelluksia, kuten mobiilisovelluksia, kaupunkiin liittyvien asioidensa hoitamiseen

Turun yliopiston Tietotekniikan laitos toteuttaa yhdessä Salon kaupungin kanssa kyselytutkimuksen tulevaisuuden älykaupungista, jonka tavoitteena on kartoittaa asukkaiden mielipiteitä ja käsityksiä älykaupungin palveluista ja teknologioista sekä niiden käyttöönotosta. Tutkimuksessa kerätyt tiedot analysoidaan yhdessä  tutkimusryhmän kanssa, ja tietoja käytetään tutkimusjulkaisuihin sekä hyödynnetään Salon kaupungin palveluiden kehittämisessä.

Tutkimuskysely koostuu seitsemästä eri osasta, joihin vastaaminen kestää yhteensä noin 15-20 minuuttia. Tiedonkeruu tapahtuu nimettömästi. Kyselytutkimus on auki 30.4.2021 asti.

Vastaa kyselyyn

Lisätiedot: 

Mahdollisia lisäkysymyksiä tutkimuksesta tai sen tarkoituksesta voi lähettää tutkimusavustaja Suvi-Tuuli Hyvöselle, stmhyv@utu.fi.