Hyppää sisältöön
Tiedote

Lastenkulttuurin maaliskuu tulee taas

Julkaistu 17.1.2023 11:39, Päivitetty 17.1.2023 11:47

Maaliskuu on Salossa jälleen lastenkulttuurin teemakuukausi. Lastenkulttuurin teemakuukausi toteutetaan nyt jo neljättä kertaa ja sen ajatuksena on nostaa esille Salon monipuolista perheille ja lapsille suunnattua kulttuuritarjontaa sekä vahvistaa alueen lastenkulttuuritoimijoiden yhteistyötä. Viime vuonna Salon kulttuuripalvelujen lisäksi mukana oli monia muita toimijoita, kuten Salon kaupungilta kansalaisopisto, kaupunginkirjasto ja musiikkiopisto, Salon teatteri ry, Salon seurakunta, Lasten laulukaupunki ry sekä Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus Kemiönsaarelta. Teemakuukauden aikana nähtiin lapsille suunnattuja teatteriesityksiä, tapahtumia, konsertteja sekä näyttelyitä. Tänäkin vuonna toivomme mukaan runsaasti tekijöitä ja kokijoita, niin uusia kasvoja kuin vanhoja tahoja.

Ilmoita ohjelmasi mukaan!

Kulttuuripalvelut ovat avanneet nettisivuilleen lomakkeen, jonka kautta voi ilmoittaa ohjelmansa mukaan Lastenkulttuurin maaliskuuhun. Ohjelmaa voivat ilmoittaa esimerkiksi yhdistykset tai muut tahot. Sisältö voi olla mitä tahansa kulttuuritoimintaa laajasti ymmärrettynä, kuten retki, esitys, tapahtuma tai omatoimisisältö, kuten vaikkapa tehtäväpolku. Sisällön tulee olla suunnattu lapsille tai lapsiperheille. Kulttuuripalvelut kokoaa sisällöt markkinointia varten ja tiedottaa niistä mm. verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa, lehti-ilmoituksin sekä julistein. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta salo.fi/lastenkulttuuri.

Lisätietoa lastenkulttuurin maaliskuusta löytyy osoitteesta salo.fi/lastenkulttuuri tai vastaavalta kulttuurituottajalta osoitteesta sini.lundgren@salo.fi

Minimaailmannäyttely etsii pienoismaailmoja

Kulttuuripalvelut  koordinoivat osana Lastenkulttuurin maaliskuuta myös suositun Salon Minimaailmannäyttelyn, jossa on esillä erilaisia pienoismaailmoja ja -malleja kaupungin keskustassa. Minimaailmannäyttelyn ilmoittautuminen on avoinna helmikuun loppuun asti. Näyttelyyn voi tuoda aikaisemmin tehtyjä pienoismaailmoja tai rakentaa varta vasten maaliskuun näyttelyä varten pienoismalliteoksen. Tekijät voivat olla opetus- tai harrastajaryhmiä tai yksittäisiä henkilöitä. Minimaailmoja voi toteuttaa ulko- tai sisäkohteisiin, mutta tilanhaltijan lupa tulee olla teoksen pystyttämiselle. Tarvittaessa kulttuuripalvelut etsii sopivan paikan minimaailmoille. Työt tulevat esille 21.3.- 11.4.2023 Salon keskustan alueelle ja niistä tehdään kartta, jonka kanssa yleisö voi käydä katsomassa teokset. Myös Minimaailmannäyttelyn ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta www.salo.fi/lastenkulttuuri.

Lastenkulttuurikuukaudesta sekä Minimaailmannäyttelystä voi kysellä lisätietoja sähköpostitse kulttuuritapahtumat@salo.fi tai puhelimitse lastenkulttuurista vastaavaan kulttuurituottajalta Sini Lundgrénilta p. 02 778 4983.

Lisätietoja