Hyppää sisältöön
Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintoviraston koronapäätöksen vaikutus Salon kaupungin toimintaan

Julkaistu 28.1.2022 18:33, Päivitetty 28.1.2022 19:35

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 28.1.2022 tehnyt Varsinais-Suomea ja Satakuntaa koskevan päätöksen liittyen yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokouksiin sisätiloissa ja tilojen terveysturvalliseen käyttöön. Tilaisuuksiin voi jatkossa osallistua korkeintaan viisikymmentä (50) prosenttia suurimmasta osallistujamäärästä, joka tilaan on sallittua ottaa.

Lisäksi kaupunki muistuttaa helmikuun alussa muuttuvista koronarokotuspisteen aukioloajoista ja koronatestauksen jatkumisesta helmikuussakin sunnuntaisin.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan uusi päätös vapauttaa kaikki aiemmin (14.1.2022) suljetuiksi määrätyt liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettävät tilat. Ne voidaan jatkossa pitää auki yleisölle, asiakkaille ja muille osallistujille, kun samalla taataan näiden tilojen terveysturvallinen käyttö.

Tiedotteessa todetaan myös, että Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan jää edelleen voimaan määräys, joka velvoittaa erilaisten asiakas- ja yleisötilojen hallinnoijat ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Velvoitteen voi toteuttaa toimijan itse harkitsemilla keinoilla, esimerkiksi porrastamalla kävijöiden liikkumista, rajaamalla osallistujamäärää tai sijoittamalla toiminta- ja oleskelupaikat riittävän etäälle toisistaan.

Päätös on voimassa 29.1-15.2.2022 ja vaikuttaa seuraavasti kaupungin toimintaan:

Ryhmäliikunta ja joukkueurheilu, kaikki sisäliikuntatilat

Yhdistysten aikuisten vuorot ovat käytettävissä maanantaista 31.1. alkaen terveysturvallisia käytäntöjä noudattaen.

Jäähallin yleisöluistelut jatkuvat torstaina 3.2 alkaen.

Uimahalli

Uimahallin asiakasmäärää rajataan, mutta koronapassia ei enää vaadita.

Uimarantojen saunat

Liikuntapalvelut on tehnyt saunatilojen osalta vaaditut asiakasturvallisuussuunnitelmat, joita vuokralaisten tulee noudattaa saunojien enimmäismäärän osalta. Toiminnan käytännön järjestelyistä vuokralaisen tulee tehdä asiakasturvallisuussuunnitelma. Märyn sauna (koko 5 m2) pidetään suljettuna, muut saunat avataan maanantaina 31.1.

Kuntosalit

Kuntosalien käyttäjämäärää rajataan. Ollikkalan ja uimahallin kuntosaleissa käyttäjiä voi olla yhtäaikaisesti enintään 15 ja muissa ns. lähikuntosaleissa enintään 10. Salohallin kuntosalin yhdistysten vuorot ovat käytettävissä maanantaista 31.1 alkaen.

Ohjattu liikunta

• Viikolla 5 käynnistyvät kurssiaikataulujen mukaisesti aikuisten ohjattu vesiliikunta, vauva- ja perheuinnit, lapsi-aikuinen -saliliikuntaryhmät ja pienten lasten peuhut.
• Aikuisten ohjattu saliliikunta käynnistyy viikolla 6, viikon 5 ajan jatketaan ilmoitetusti ikääntyneiden ulkoiluryhmiä sekä etäohjattuja liikuntaryhmiä.

Musiikkiopisto

• Yksilöopetus järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille lähiopetuksena.
• Musiikkileikkikoulutoiminta järjestetään lähiopetuksena.
• Puhallinorkesterit ja jousiorkesterit jaetaan pienempiin 3-5 hengen kamarimusiikkikokoonpanoihin. Näihin kokoonpanoihin osallistuvat 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat oppilaat.
• Musiikin hahmotusaineiden (teoria, säveltapailu ja musiikkitieto) opetus järjestetään kaikille ryhmille etäopetuksena.

Kansalaisopisto

• Viikolla 5 käynnistyvät aikuisten kuoro- ja yhteislaulun sekä teatterin ja sirkuksen kurssit ilmoittautumisjärjestelmässä näkyvien kurssiaikataulujen mukaisesti.
• Liikunnan ja tanssin kurssit käynnistyvät 1.2. alkaen ilmoittautumisjärjestelmässä näkyvien kurssiaikataulujen mukaisesti.

Kirjastot

• Yleisötapahtumia ei toistaiseksi järjestetä.
• Ennakkoon tiedotetut tapahtumat kuten yleisöluennot on peruttu.

Yleiset kulttuuripalvelut

Kulttuuritila Näkkärin ohjelmistoa ei toteuteta helmikuussa.

Museot

• Museot valvovat tilojen asiakasmäärää tarvittavan väljyyden varmistamiseksi.
• Taidemuseon maksuton yleisöopastus perjantaisin ei toteudu helmikuussa, mutta opastuksia voidaan järjestää rajoitetusti.

Nuorisopalvelut

• Rajoitukset eivät koske nuorisopalvelujen nuorisotilatoimintaa.
• Skeittihalli Tunneli on avoinna.

Koronaohjeet harrastustoiminnan järjestämiseen

• Kaupungin tiloissa järjestettävän toiminnan osalta kaupunki edellyttää harrastustoiminnan järjestäjiltä suunniteltuja ja kirjattuja toimintatapoja, jotka parantavat terveysturvallisuutta.
• Harrastustoiminnan järjestäjien tulee (tilan haltijan lisäksi) tehdä aluehallintoviraston ohjeiden mukaan kirjallinen suunnitelma (774,23 Kt) koronaturvallisen toiminnan toteuttamiseksi. Yksi suunnitelma voi koskea toiminnan järjestäjän (esim. yhdistys) kaikkia ryhmiä, mikäli ryhmien toiminta on samankaltaista. Suunnitelman pitää olla kaikkien ryhmien tiedossa ja käytössä. Suunnitelmaa tulee päivittää tarpeen mukaan.
• Harrastustoimintaan osallistutaan vain täysin terveenä. Altistuneille suositellaan kotitestien käyttöä karanteeniajan jälkeen ennen harrastustoimintaan palaamista.
• Harrastusryhmien sekoittumista tulee välttää
• Harrastuksia toteutetaan ulkona, etänä ja turvavälien pitämistä mahdollisuuksien mukaan
• Maskin käyttöä suositellaan vahvasti sisätiloissa kouluikäisille ja vanhemmille aina muulloin paitsi liikuntasuorituksen aikana
• Tilojen käyttäjämääriä tulee tarvittaessa rajata tilan koko huomioiden
Ohjeiden noudattamisen tarkoituksena on varmistaa osallistujien turvallisuus ja estää viruksen leviäminen.

Koronanäytteenotto sunnuntaisin jatkuu myös helmikuussa

Kaupunki jatkaa koronanäytteiden ottoa sunnuntaisin myös helmikuussa. Sunnuntaisin ajan ja lähetteen näytteelle saa soittamalla numeroon 02 772 3023 klo 8-16.

Koronarokotuspisteen aukioloajat muuttuvat helmikuussa

Helmikuun alusta alkaen Saktan koronarokotuspiste (Karjalankatu 2-6) on avoinna seuraavasti:

– ma klo 8-19
– ti klo 8-15
– ke klo 8-19
– to klo 8-15
– pe klo 8-14

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote 28.1.2022