Hyppää sisältöön
Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintoviraston uudet koronarajoitukset Salon kaupungin toiminnassa 16.– 28.1. ja kaupungin päivitetty ohjeistus koronakaranteeneihin liittyen

Julkaistu 14.1.2022 20:28, Päivitetty 14.1.2022 21:38

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt 14.1.2022 Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevat uudet koronarajoitukset. Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Lisäksi aluehallintovirasto määrää alueellaan suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, tansseihin, kuoro- ja harrastajateatteritoimintaan. Tilojen sulkeminen ei koske 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoimintaa.
Päätökset ovat voimassa 16.-28.1.2022 ja vaikuttavat seuraavasti kaupungin toimintaan:

Uimahalli

Uimahalli avataan sunnuntaina 16.1. normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi. Asiakkaita pyydetään käyttäytymään terveysturvallisesti ja saunomaan ripeästi. Uimahallin asiakasmäärää rajataan.
• Ryhmätoimintaa (esim. vesivoimistelu) uimahallissa voi järjestää ainoastaan 2003 syntyneille tai nuoremmille

Kuntosalit

Kuntosalit on avattu 12.1 ja niitä voi käyttää normaalien aukioloaikojen mukaisesti ja terveysturvallisia käytäntöjä noudattaen. Ollikkalan kuntosalissa käyttäjiä voi olla yhtäaikaisesti enintään 15 ja muissa ns. lähikuntosaleissa enintään 10. Uimahallissa kuntosalin käyttäjien tulee esittää koronapassi kassalla. Salohallin kuntosalin yhdistysten ryhmävuorot eivät ole käytettävissä aikuisten vuorojen osalta.

Liikuntasalit ja -hallit, jäähalli sekä uimarantojen saunat

Liikuntasalit ja -hallit sekä jäähalli ovat suljettuina aikuisten ryhmäliikunnalta ja joukkueurheilulta, yksilölliseen harjoitteluun varattuja vuoroja voi käyttää. Uimarantojen saunat pidetään suljettuina terveysturvallisuussyistä. Yleisötilaisuuksien kiellon vuoksi kahviotoiminta on kielletty liikuntapalvelujen tiloissa.

Päätös näiden tilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske
• Vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa
• Ammattiurheilua
• Yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, kuten perheelle varattuja liikuntavuoroja
• Lakisääteisten palvelujen toteuttamista, kuten lääkinnällistä kuntoutusta

Ohjattu liikunta

• Ohjatun saliliikunnan osalta osa ikääntyneiden sekä lapsi-vanhempi -kursseista käynnistyy etänä viikolla 3. Etäohjausta näissä kursseissa jatketaan siihen asti, kunnes voidaan siirtyä lähiohjaukseen.
• Kaikkiin osallistujiin, joita etäohjaus koskee, ollaan yhteydessä sekä sähköpostilla että tekstiviestillä.
• Uimahallin ryhmistä voidaan käynnistää ainoastaan lasten uimakoulut.

Musiikkiopisto

• Yksilöopetus järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille lähiopetuksena.
• Musiikkileikkikoulutoiminta järjestetään lähiopetuksena.
• Puhallinorkesterit ja jousiorkesterit jaetaan pienempiin 3-5 hengen kamarimusiikkikokoonpanoihin. Näihin kokoonpanoihin osallistuvat 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat oppilaat.
• Musiikin hahmotusaineiden (teoria, säveltapailu ja musiikkitieto) opetus järjestetään kaikille ryhmille etäopetuksena.

Kansalaisopisto (korjattu 14.1.2022 klo 20.38)

  • 2003 ja myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten toiminta alkaa tai jatkuu lähiopetuksena
  • Aikuisten kurssitoiminta alkaa lähiopetuksena muiden paitsi liikunnan, tanssin, kuorolaulun ja teatterikurssien osalta, jotka ovat tauolla 28.1 asti.

Kirjastot

• Kirjastoissa rajataan lukusalien istumapaikkoja ja tehdään muita järjestelyjä, jotta turvavälejä on mahdollisuus pitää. Muilta osin kirjastoja voi käyttää normaalisti terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Museot

• Museot valvovat tilojen asiakasmäärää tarvittavan väljyyden varmistamiseksi.
• Taidemuseon maksuton yleisöopastus perjantaisin ei toteudu tammikuussa.

Nuorisopalvelut

• Rajoitukset eivät koske nuorisopalvelujen nuorisotilatoimintaa
• Skeittihalli Tunneli avoinna ainoastaan alle 18-vuotiaille

Päivitetty koronakaranteeniohje

Salon kaupungin koronakaranteeniohje on päivitetty ja se on tullut voimaan tänään (14.1.). Ohjetta sovelletaan tänään ja tämän päivän jälkeen todettaviin tartuntoihin. Päivitetyn ohjeen mukaan eristys- ja karanteeniajan pituus vaihtelee 5 – 10 vuorokauden välillä rokotesarjasta, oireista ja aiemmista koronainfektioista riippuen. Positiivisen tuloksen saaneille lähetettävässä tekstiviestissä on ohjaus kaupungin verkkosivuille, jossa on kerrottu, miten karanteeniaika eri tilanteissa lasketaan.

Ennen tätä päivää (14.1.) todetuissa tartunnoissa noudatetaan aikaisempaa ohjeistusta eli 10 vuorokauden eristys- ja karanteeniaikoja.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote 14.1.2022