Hyppää sisältöön
Tiedote

Lounais-Suomen AVI:n asiakasrajoitukset voimaan Salon kaupungin toiminnassa

Julkaistu 10.12.2021 11:55, Päivitetty 10.12.2021 12:23

Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi eilen (9.12.) päätöksen, jonka perusteella rajoitetaan tiettyjen palveluiden ja tilaisuuksien asiakasmääriä ajalla 10.–31.12.2021. Rajoituksilta on mahdollisuus välttyä edellyttämällä koronapassin käyttöä.

Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös yleisölle avoimien tilojen käytön edellytyksistä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotiloja.

Salon kaupungin omaan toimintaan sekä toimintaan kaupungin hallinnoimissa tiloissa aluehallintoviraston päätös vaikuttaa seuraavasti:

Yleistä

 • Maskisuositus voimassa sisätiloissa yli 12-vuotiaille kaikissa muissa tiloissa paitsi varsinaisissa liikuntatiloissa ja peseytymistiloissa.
 • Koronapassia ei ole pakko näyttää, mutta passin näyttämättä jättäminen on peruste evätä osallistujan pääsy käyttämään palvelua tai osallistumaan tapahtumaan. Passia kysyttäessä kysytään myös henkilöllisyystodistusta. Henkilötietoja ei tallenneta ja niitä käsitellään vain kyseisen tapahtuman osallistumisoikeuden toteamiseksi.

Toiminta yli 10 hengelle tarkoitetuissa kaupungin hallinnassa olevissa sisätiloissa (esim. liikuntatilat ja muut harrastus- ja kokoontumistilat):

 • Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa koronapassit tarkistetaan sisätiloissa kaikilta 16 vuotta täyttäneitä. Vastuu koronapassin tarkistamisesta on tapahtuman järjestäjällä.
 • Alle 16-vuotiaiden toimintaa ja osallistumista yleisötilaisuuksiin ei rajoiteta.
 • Kaikessa harrastustoiminnassa koronapassit tarkistetaan kaikilta toiminnassa mukana olevilta 16 vuotta täyttäneiltä, mikäli riittäviä turvaetäisyyksiä ei toiminnassa voida noudattaa. Vastuu koronapassin tarkistamisesta on tapahtuman järjestäjällä.
 • Harrastustiloissa tai niihin liittyvissä aula- tms. tiloissa saavat aikaa viettää ainoastaan toimintaan osallistuvat, esim. lasten vanhemmat eivät voi odottaa lasta tiloissa toiminnan aikana.
 • Koronapassia ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia. Koronapassien tarkistamisvastuu ei myöskään koske ammattilaisurheilua eikä yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.
 • Työnantajan ei ole sallittua vaatia passia työntekijöiltään, mutta esimerkiksi vapaaehtoisohjaajilta passia tulee vaatia, jos turvaetäisyyksiä ei voi pitää.

Toiminta yli 50 hengelle tarkoitetuissa rajatuissa ulkotiloissa:

 • Koronapassit tulee tarkistaa kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä, mikäli riittäviä turvaetäisyyksiä ei toiminnassa voida noudattaa.

Kaupungin toiminta

Kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet

 • AVI:n päätöksen mukaisesti kaupungin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa vaaditaan koronapassi ja varmennetaan henkilöllisyys.

Museot

 • Koronapassi vaaditaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä museokävijöiltä.

Yleiset kulttuuripalvelut

 • Koronapassi vaaditaan 11.12. Näkkärin lasten lauantaissa 16 vuotta täyttäneiltä. Muita tilaisuuksia ei loppuvuonna ole.

Kansalaisopisto ja musiikkiopisto

 • Koronapassi vaaditaan yleisötilaisuuksissa kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.
 • Harrastustoiminnan rajoitukset eivät koske oppilaitostoimintaa eli opistojen toimintaa.

Kirjastot

 • Koronapassi vaaditaan yleisötilaisuuksissa kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.
 • Kirjastoissa rajataan lukusalien istumapaikkoja ja tehdään muita järjestelyjä, jotta turvavälejä on mahdollisuus pitää. Muilta osin kirjastoja voi käyttää normaalisti.

Liikuntapalvelut

 • Uimahallin kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä (kuntosali ja uima-altaat) kävijöiltä vaaditaan koronapassi.
 • Kaupungin järjestämissä jäähallin yleisöluisteluissa kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä vaaditaan koronapassi.
 • Kuntosalien kävijämääriä rajataan salien koon perusteella lukuun ottamatta uimahallin kuntosalia (ks. yllä). Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, Perttelin, Suomusjärven ja Särkisalon kuntosaleissa sallitaan kerralla enintään 10 kävijää. Ollikkalan kuntosalissa sallitaan enintään 15 kävijää. Salohallin kuntosalissa toiminnan järjestäjän tulee vaatia koronapassia yli 16-vuotiailta, mikäli osallistujia on yli 10.
 • Ulkojäiden luistelukoppeja voi käyttää lyhytaikaisesti luistinten vaihtoon maskien kanssa ja turvaetäisyydet huomioiden.

Nuorisopalvelut

 • Koronapassi vaaditaan yleisötilaisuuksissa kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.
 • Rajoitukset eivät koske nuorisopalvelujen nuorisotilatoimintaa.

Koronarokotustodistus

EU:n koronarokotustodistus toimii koronapassina. Todistuksen voi tallentaa tai tulostaa Omakannasta.

 1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
 2. Siirry Koronatodistus-osioon
 3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen
 4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille
 5. Jos todistuksessa näkyvissä tiedoissa on virhe, ota yhteys omaan terveysasemaan.

Jos henkilöllä ei ole mahdollisuutta käyttää Omakanta-palvelua, paperisen koronarokotustodistuksen saa omalta terveysasemalta. Kokoontumisrajoitusten vuoksi passien tulostuspyyntöjen määrä terveysasemilla on ruuhkautunut, joten pyydämme varautumaan pieneen viiveeseen.

Koronarokotustodistuspyyntö tulee tehdä puhelimitse soittamalla omalle terveysasemalle.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaat ottavat yhteyden omaan terveydenhoitajaan.

Salon kaupungin terveysasemien yhteystiedot

Lisätietoja koronapassista ja koronapassin lukusovelluksesta sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla

Lounais-Suomen aluehallintoviranomaisen tiedote 9.12.2021