Hyppää sisältöön
Tiedote

Lukuvuoden ensimmäisen KELA:n koulumatkatukilipun voi ladata verkkokaupassa

Julkaistu 28.7.2022 11:06, Päivitetty 2.8.2022 11:55

Lukuvuosi 2022-2023 lähenee ja toisen asteen opiskelijoiden KELA:n myöntämien koulumatkatukilippujen lataukset tulevat ajankohtaisiksi.

Waltin KELA koulumatkatukilipun lukuvuoden ensimmäisen latauksen voi tehdä palvelupisteen sijaan myös verkkokaupassa. Lukuvuoden ensimmäinen lataus ei siis enää automaattisesti vaadi käyntiä palvelupisteellä. Opiskelijat, joilla ei ole matkakorttipohjaa tai omia verkkopankkitunnuksia, lunastavat koulumatkatukiliput edelleen joukkoliikenteen palvelupisteeltä.

Joukkoliikenteen palvelupiste (kaupungintalon infossa) on suljettu 31.7.2022 saakka ja palvelee 1.8. alkaen ma-to klo 8.00 – 15.45 ja pe 8.00 – 14.45. Palvelupisteen mahdollisen ruuhkautumisen välttämiseksi toivomme, että opiskelijat lataisivat KELA:n koulumatkatukituotteet verkkokaupassa aina, kun se on mahdollista.

Opiskelija, jolla on omat verkkopankkitunnukset sekä henkilökohtainen, hänelle perustettu matkakorttipohja, voi ladata koulumatkatukilipun Waltin verkkokaupassa.

Ennen kuin Waltin KELA koulumatkatukilipun voi ladata, opiskelijan pitää hakea koulumatkatukea ja hänen tukitietojensa pitää olla tallennettuna koulusihteerin toimesta WalttiPro-järjestelmään. Tuen hakemisen jälkeen opiskelijan pitää päivittää matkakortille sen käyttäjäryhmä (opiskelija) sekä käyttäjäryhmän voimassaoloaika. Käyttäjäryhmän päivityksen voi tehdä opiskelijan henkilökohtaiselle matkakortille, vaikka sillä olisi aiemmin ollut käyttäjäryhmänä koululainen (eli matkakortti on saatu peruskoulun koulumatkoja varten) tai matkakortilla olisi ennestään käyttäjäryhmänä lapsi (matkakortti hankittu omaehtoista matkustamista varten). Käyttäjäryhmätietojen päivittäminen aloitetaan rekisteröitymällä ja kirjautumalla Waltin verkkokauppaan.

Tunnistautuminen opiskelijaksi Waltin verkkokaupassa tehdään Opintopolun kautta. Opiskelijalla on oltava voimassa oleva opinto-oikeus Opintopolussa, jotta opiskelijaksi tunnistautumisen ja matkakortin käyttäjäryhmän muutoksen voi tehdä.

  1. Rekisteröidy ja kirjaudu Waltti-kauppaan
  2. Valitse etusivulta ”siirry tiliin” -> omat tietoni
  3. Valitse: Opiskelijatunnistautuminen verkkokauppaan: ”Tunnistaudu opiskelijaksi”
  4. Luo ja jaa linkki Opintopolun sivulta oheisen ohjeen mukaisesti
  5. Vahvista oikeus opiskelija-alennukseen
  6. Tallenna tiedot ja palaa takaisin Waltti-kauppaan
  7. Valitse matkakortti, jolle haluat opiskelija-käyttäjäryhmän tallentaa ja ”päivitä status”
  8. Kun matkakortin statuksen päivitys on onnistunut, voit ostaa sellaisen Kelan koulumatkatukilipun, johon sinut on oikeutettu. Voit myös halutessasi ladata matkakortille esimerkiksi arvoa.

Lisälatauksen koulumatkatukilippuun voi tehdä aikaisintaan 14 vrk ennen tukikauden alkua. Esimerkiksi syyskuun lipputuote on siis ladattavissa/aktivoitavissa matkakortille 18.8. jälkeen. Myös ilmaisiin koulumatkoihin oikeutettujen opiskelijoiden tulee aktivoida matkaoikeutensa kuukausittain, joko palvelupisteellä tai verkkokaupassa. Lukuvuoden viimeinen lippu täytyy ladata viimeistään 14 päivää ennen viimeistä opiskelupäivää.

Lisätietoja KELA:n myöntämästä koulumatkatuesta ja sen hakemisesta KELA:n verkkosivuilta.