Hyppää sisältöön
Tiedote

Maailman paras syysloma tulee taas!

Julkaistu 24.9.2021 10:35

Salon kaupungin liikunta-, kulttuuri-, kirjasto- ja nuorisopalvelut sekä kansalaisopisto tarjoavat taas syyslomaviikolla 18.-24.10. (vko 42) laajan kattauksen tekemistä ja kokemista salolaisille lapsille ja nuorille.

Suurimpana yhteisenä ponnistuksena on viidelle liikuntahallille ulottuva hallikiertue, joka järjestetään arkipäivisin klo 10-14 eri puolilla Saloa. Kiertue on maanantaina Salohallissa, tiistaina Perniön liikuntahallissa, keskiviikkona Kiskohallissa, torstaina Halikon liikuntahallissa ja perjantaina Kuusjokitalolla. Liikuntahallikiertueella on lasten ja nuorten käytössä AirTrack sekä alueet temppuiluun ja kaupunkisotaan. Lisäksi Salohallissa, Perniössä ja Halikossa on tarjolla palloilualue. Salohallissa pääsee pelaamaan myös pöytätennistä ja Halikossa volttimonttuun temppuilemaan. Salohallissa ja Perniössä järjestetään myös ohjattuja tanssitunteja klo 11-13. Kulttuuripalvelut tuovat kiertueelle Animaatioaamut sekä Heijastin- ja Pinssipajat. Nuorisopalveluiden pop up –nuokkari on hallikiertueella mukana ja sen ohjelmassa on pelailua, kisailua, visailua ja luvassa myös yllätyksiä. Hallikiertueen ohjelma on aamupäivisin klo 10-12 suunnattu alakouluikäisille ja iltapäivisin klo 12-14 yläkouluikäisille.

Liikuntahallikiertueen lisäksi tarjolla on viikon aikana helmikorupajoja nuorisotiloissa, keskiviikkona Muurlassa ja Särkisalossa sekä torstaina Inkereellä ja Suomusjärvellä. Lisäksi nuorisopalvelut järjestävät keskiviikkona ja torstaina luontoretket Kuusjoella ja Märynummella sekä tiistaina lanit Kiikalassa. Steissillä pääsee torstaina myös opettelemaan skeittausta työpajassa ja tiistaina sekä torstaina on yli 14-vuotiaille luvassa myös kaksipäiväinen katutaidepaja. Kulttuuripalvelut järjestävät perjantaina Näkkärissä Sadun siivin -konsertin, jossa käsitellään satujen avulla nuoren naisen kasvua aikuisuuteen. Dramatisoitu konsertti on rakennettu liedmusiikin ympärille.

Kansalaisopisto järjestää ma-ke kolmepäiväisen kädentaitojen syyslomaleirin 7-12 -vuotiaille ja samalle ikäluokalle on tarjolla tiistaina ja keskiviikkona elektroniikkamuseolla robottikuvataidepajoja sekä juotospaja, jossa tehdään ihan oikea toimiva pieni robottiauto.

Päiväkoti-ikäisten lasten kanssa voi ottaa syyslomaan jo varaslähdön lauantaina 16.10., kun moniaistinen tiedettä ja taidetta yhdistelevä Rain Theatre -esitys kertoo sateen synnystä 3-6 -vuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Esitykset järjestetään kansalaisopiston teatteriluokassa. Lisäksi perheen pienimmille on tarjolla keskiviikkona pääkirjastolla satuhetkiä ja perjantaina Salohallissa lasten ja vanhempien peuhutunti.

Uimahallissa on joka päivä vesipeuhua ja jäähallissa yleisöluisteluita. Pääkirjastolla taas on tarjolla lukuvinkkejä kaikenikäisille Syysloma on lukuloma -kampanjan merkeissä. Nuorten keskus Steissi on avoinna ja tarjoaa erikoisohjelmaa sekä lisäksi Halikon ja Inkereen nuorisotilat ovat avoinna tiistaina. Myös Veturitallin uudet näyttelyt Petri Ala-Maunuksen La la land ja Juha Joron Hiljaisuuden poluilla ovat syyslomalaisten koettavissa museon normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Katso koko viikon ohjelma ja tarkemmat ilmoittautumis- ja lisätiedot sivulta: www.salo.fi/syysloma

 

Lisätietoja

  • kulttuuripalvelut, kulttuurituottaja Sini Lundgrén 02 778 4983
  • liikuntapalvelut, tiedotussihteeri Terhi Sinnelä 02 778 4717
  • nuorisopalvelut, nuorisotyön suunnittelijat Maisa Heinonen 02 778 4664 ja Mariia Silfver 02 778 4826