Hyppää sisältöön
Tiedote

Maanantaina 23.11.2020 teknisten vaikeuksien vuoksi peruuntuneen Salon kaupunginvaltuuston kokouksen yhdistäminen budjettikokoukseen

Julkaistu 25.11.2020 17:02

Kuntalain mukaan valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo kokoontumisen tarpeelliseksi. Valtuusto on myös kutsuttava koolle, mikäli kunnanhallitus tai vähintään neljäsosa valtuutetuista sitä pyytää (kuntalaki 94 §).

Peruuntuneen kokouksen varsinainen asialista oli alun perin lyhyt eikä asioiden käsittelylle ole erityisiä määräaikoja.

Tässä tapauksessa on aiheellista siirtää peruuntuneen kokouksen asiat valtuuston seuraavan kokouksen yhteyteen eli maanantaihin 14.12.2020. Joulukuun kokous on talousarviokokous ja näin ollen ajallisesti pitkäkestoinen. Pitkään kokoukseen varaudutaan aloittamalla kokous klo 11.00. Alun perin oli puheenjohtajaneuvostossa sovittu, että kokouksessa pyritään käsittelemään vain talousarvion liittyvät asiat.

Nyt kokouksen asialistan laajentamista voidaan perustella paitsi odottamattomalla tilanteella, myös ylimääräisten kustannusten välttämisellä.

23.11.2020 kokoukselle jätetyt aloitteet ja kyselytunti siirtyvät sellaisenaan seuraavan kokouksen yhteyteen. Mikäli tulee kuntalain mukaisia esityksiä kokouksen pitämisestä aiemmin, arvioidaan tilanne uudelleen.