Hyppää sisältöön
Tiedote

Mennääs ulos -vinkit (kevät/kesä) ja Vuohensaaren tarinapolku

Julkaistu 19.4.2021 10:43, Päivitetty 3.5.2021 09:24

Maanantaina 19.4. alkaneella viikolla vietetään leikin teemaviikkoa, joka huipentuu lauantain 24.4. Leikkipäivään.

Teemaviikon kunniaksi julkaisemme Mennääs ulos! -luontoliikuntahaasteen kevään ja kesän vinkkikortin (alla pdf-tiedosto). Mennääs ulos! -kampanjan tavoitteena on innostaa perheitä leikkimään, löytämään ja liikkumaan ulkona niin kotipihoilla kuin luonnossa. Salon kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelut järjestävät Leikkipäivän ja kevään kampanja-aloituksen kunniaksi Vuohensaaren luontopolulle (Satamakatu 102) omatoimisen liikunnallisen ja tarinallisen polun.

Perheet voivat käydä kulkemassa Vuohensaaren tarinapolun omalla porukalla ja samalla auttamassa tarinan pupua ja tutkimassa keväistä luontoa. Tarinapolku on kuljettavissa 24.4.-9.5. välisen ajan. Polulla tehdään erilaisia liikunnallisia tehtäviä. Polku on noin kilometrin mittainen ja sisältää vaihtelevaa maastoa sekä kallioisia ja kivisiä osuuksia. Tämän takia suosittelemme pienten lasten kanssa ensisijaisesti muita kantovälineitä kuin rattaita.

Lisätietoa Leikkipäivästä ja Salon omatoimitapahtumista www.leikkipaiva.fi, lisätietoa Mennääs ulos! -kampanjasta www.salo.fi/mennaasulos

Mennääs ulos! –luontoliikuntahaaste perheille
Vaikka koronan takia tapahtumia ei ole voitu järjestää, kulttuuri- ja liikuntapalvelut haluavat kuitenkin muistuttaa kaupungin monista ulkoilumahdollisuuksista ja tuottaa perheille ideoita yhteiseen tekemiseen ulkona eri vuodenaikoina.

Salon liikunta- ja kulttuuripalvelut käynnisti viime syksynä perheille suunnatun Mennääs ulos! –luontoliikuntahaasteen, jonka avulla toivotaan tuovan perheille uusia näkökulmia yhteisiin ulkoiluhetkiin ja löytöretkiin kotikulmilla. Haaste kannustaa lähiympäristön tutkimiseen, kulttuurin ja liikunnan yhdistämiseen ulkoilussa sekä luonnon kokemiseen moniaistisesti.

Viime syksynä julkaistiin vinkit syys- ja talvikaudelle ja nyt on vuorossa keväälle ja kesälle sopivia vinkkejä:Mennääs ulos kevään ja kesän vinkit (pdf) (593,75 Kt)

Mennääs ulos! koostuu neljästä eri alakategoriasta: Retkivinkit, Mene metsään, Kokeile uusia lajeja sekä Leiki ja löydä. Toivomme saavamme luontoliikuntahaasteen avulla kaikkien yhteiseksi iloksi perheiden omia vinkkejä heidän löytämistään kivoista leikkipaikoista, ulkoilutekemisistä ja/tai retkeilykohteista.

Tutustu haasteeseen, jaa retki- ja ulkoiluvinkit ja osallistu arvontaan sivulla www.salo.fi/mennaasulos
Tallenna omat parhaat vinkit kyselylomakkeeseen ja osallistu samalla liikunta-, kulttuuri- ja retkeilyaiheisten palkintojen arvontaan (arvontapäivät ovat kunkin kuukauden 15. päivä ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti):

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja
Sini Lundgrén
sini.lundgren@salo.fi
044 778 4983

Liikunnanohjaaja
Essi Kuivalainen
essi.kuivalainen@salo.fi
044 778 4706

Liikunnanohjaaja
Saku Nikkanen
saku.nikkanen@salo.fi
02 778 4709

Liikuntapalvelujen tiedotussihteeri
Terhi Sinnelä
terhi.sinnela@salo.fi
044 778 4717